Šolanje so začeli prihodnji poklicni gasilci

Datum 16.1.2006 18:46:22 | Kategorija: Slovenija

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani se je danes začela šolati 13. generacija kandidatov za poklicne gasilce. Letošnja generacija je nekoliko manjša kot generaciji v minulih letih, saj je v njej 30 kandidatov, med njimi so tudi štirje pripadniki Slovenske vojske.

Šolanje novih prihodnjih poklicnih gasilcev je razdeljeno na teoretični in praktični del, prvemu sta namenjeni dve tretjini, praktičnemu pa ena tretjina časa. Kandidati se bodo usposobili za samostojno gašenje požarov, tehnično reševanje, organiziranje preventivnega dela, varovanje ljudi, živali in premoženje ter okolja pred požarom in opravljanje drugih del na gasilskem področju. Šolanje bodo končali 20. junija s strokovnimi ter z zaključnimi izpiti in s sklepno vajo.
Kratke slovesnosti ob začetku šolanja so se udeležili namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel, vodja Sektorja za izobraževanje in usposabljanje v URSZR Janko Petrovič, predstavnica Gasilske zveze Slovenije Simona Oblak Zorko in predstavniki Združenja poklicnih gasilcev.

 
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1403