Zabavni curkomet

Datum 25.8.2004 7:54:37 | Kategorija: Slovenija


Zabavni curkomet

Pred leti si je Velenjčan Miha Valenci zamislil zanimivo zabavno športno prireditev, imenovano "curkomet". V osnovi je to nogomet, ker pa je Miha Valenci gasilec, in to že kar šest desetletij, si je razumljivo tekmovanje zamislil tako, da gasilci, ki so oblečeni v gasilsko delovno obleko, na glavi pa imajo gasilsko čelado, potiskajo žogo, ki je precej večja od tiste, s katero igrajo nogomet. Žoge pa ne smejo brcati, pač pa jo morajo po igrišču potiskati proti nasprotnemu golu le z vodnim curkom.

Doslej je Miha Valenci pripravil devet "curkometov", potem pa je nastopil pri organizaciji premor. Letos se je odločil, da bo s sodelovanjem s komisijo za veterane pri Gasilski zvezi Velenje organiziral deseto tekmovanje v "curkometu". Tekmovanje bo v nedeljo, 29. avgusta, ob 15. uri na kotalkališču v velenjskem Sončnem parku.

Do zdaj je na tekmovanju sodelovalo tudi do štirideset gasilskih desetin iz Šaleške doline kot tudi od drugod. Glavni organizator "curkometa" Miha Valenci pričakuje, da bo na nedeljskem tekmovanju nastopilo okrog trideset desetin. Edini pogoj za nastopajoče je, da morajo biti oblečeni v gasilsko delovno obleko, na glavi pa morajo imeti gasilsko čelado.

Marjan Lipovšek

vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=137