ZDA se spopadajo s poplavami in požari, grozi pa jim tudi sneg

Datum 2.1.2006 14:38:42 | Kategorija: Svet

2.1.2006 10:30:00

Oklahoma City - Sever ameriške zvezne države Kalifornije sta v soboto in nedeljo prizadeli kar dve hudi neurji, zaradi česar obstaja ponovno velika nevarnost poplav. Medtem so po zveznih državah Oklahoma, Teksas in Nova Mehika v osrednjem delu ZDA v nedeljo pustošili hudi požari.Zaradi močnega deževja v soboto je v nedeljo v Kaliforniji več rek prestopilo bregove, pri čemer je bilo poplavljenih več sto poslopij po celotni severni Kaliforniji. V nedeljo popoldne so nato na tem območju ponovno padle večje količine dežja. Prebivalci so sicer že začeli s čiščenjem blata in naplavin.

Obsežni požari so se z vetrom razširili po celotni regiji

Obsežni požari v Oklahomi, Teksasu in Novi Mehiki so se zaradi močnega vetra zelo hitro razširili po celotni regiji in povzročili številne manjše požare. V mestu Oklahoma City je bilo uničenih več hiš. V Teksasu, kjer se sicer zaradi suše, vročine in vetrov že več dni borijo s požari, je v nedeljo zagorelo na kar 20 različnih mestih, več hiš pa je bilo uničenih.


Medtem ko se zahod ubada s poplavami, srednji del države s požari in sušo, pa se vzhodni del ZDA po poročanju tamkajšnjih medijev že pripravlja na obilne snežne padavine in nizke temperature. Po napovedih meteorologov bi se sneženje lahko močno okrepilo in povzročilo obilo težav v prometu. (STA/Foto Reuters)

VIR: www.SIOL.NET

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1367