Alarm v Sežani zaradi snega

Datum 29.12.2005 17:55:19 | Kategorija: Slovenija

Po večdnevnem sneženju se po večini države soočajo s težavami v prometu, v občini Sežana pa so razglasili tudi izredne razmere.
 

Tromostovje v Ljubljani

Po večini države je zapadla velika količina snega, zato se na cestah zadržuje snežna brozga. Foto: RTV SLO

Župan Sežane je občane pozval, da zaradi velike količine snega, ki je v teh krajih nenavaden, tudi sami počistijo pločnike in ceste. V zadnjih 24 urah je sicer zapadlo od 10 do 40 cm snega, najvišjo snežno odejo pa imajo v Slovenj Gradcu (55 cm) in v Kočevju (53 cm).

Vremenska napoved, cestne razmere.

Sneženje počasi ponehuje, ponekod pa se še lahko pojavijo snežne plohe. Na posameznih cestnih odsekih se še vedno zadržuje snežna brozga, vendar je na avtocesti Koper-Ljubljana promet ponovno dovoljen za vsa vozila.

Snežna odeja ob 7.00 (cm): Slovenj Gradec 55, Kočevje 53, Postojna 50, Ljubljana 40, Letališče Maribor 36, Celje 33, Novo mesto 32, Črnomelj 30, Murska Sobota 27, Nova Gorica 4 (ARSO).

V prometu ni bilo večjih nesreč razen manjših trkov vozil. Na gorenjskih mejnih prehodih Ljubelj, Korensko sedlo in Predel so obvezne verige, promet pa je prepovedan za vsa tovorna vozila in avtobuse. Zaprta sta mejni prehod Učja in prelaz Vršič.

Snežne verige

Na nekaterih višjeležečih predelih so ceste prevozne le s snežnimi verigami. Foto: RTV SLO

Na AMZS-ju opozarjajo, da bodo predvsem v prometnih konicah nastajali zastoji na mestnih vpadnicah in v mestnih središčih.

Voznike tudi opozarjajo na skrajno previdno vožnjo, in da se na ceste odpravijo le z ustrezno zimsko opremo

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1358