Na Japonskem iztiril hitri vlak

Datum 25.12.2005 15:41:35 | Kategorija: Svet

V nesreči hitrega vlaka, ki je verjetno zaradi močnega vetra iztiril na severu Japonske, je danes umrla ena oseba, ranjenih pa je več kot 20 ljudi. Z Japonske v zadnjih dneh poročajo o neobičajno močnem sneženju in snežnih metežih, ki so zahtevali že osem življenj. O novem, najsilovitejšem sneženju v več desetletjih, pa poročajo s severa države, iz regije Hokuriku.

Japonski minister za promet Hiromi Mišima je sporočil, da je v nesreči hitrega vlaka umrla 30-letna ženska. Po podatkih policije je ranjenih 29 ljudi, štirje pa naj bi bili še ujeti v razbitinah. V kakšnem stanju so, ni znano, prav tako ne, ali so še živi. Večina ranjenih je bila v prvih dveh vagonih.Pet od šestih vagonov hitrega vlaka je iztirilo, trije pa so se ob tem prevrnili. Nesreča se je zgodila v prefekturi Jamagata, 290 kilometrov severno od prestolnice Tokio, je sporočila policija. Vzrok nesreče ni znan, je pa strojevodja povedal, da je pred nesrečo vlak, ki je peljal iz kraja Akita v prefekturo Niagata, zajel močan veter. Sneženje ali sneg naj ne bi imela vpliva na nesrečo, saj ga je na območju malo.

Medtem od drugod na severu Japonske danes poročajo o nadaljnjem močnem sneženju. V regiji Hokuriku je samo danes zapadlo 60 centimetrov snega. Snežni meteži že dneve ovirajo promet v državi, več sto ljudi je bilo ranjenih, občasno pa zmanjkuje tudi električnega toka. Sneg ta konec tedna tudi ovira javni promet. Zaradi snega so tako morali odpovedati 30 notranjih letov, hitri vlaki pa imajo zamude.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1351