Tragedija pred diskoteko

Datum 24.12.2005 12:51:37 | Kategorija: Slovenija

Pred zabaviščem Lipa v Pirničah je množica do smrti poteptala dekleti, stari 15 in 17 let, eno dekle je huje poškodovano.
Pred zabaviščem v Spodnjih Pirničah pri Ljubljani se je na predbožični zabavi zbrala množica mladoletnikov, ki so želeli vstopiti v prenapolnjen lokal Lipa. Organizatorji zabave so potem, ko so napolnili zabavišče, onemogočili vstopanje preostalih obiskovalcev. Pirnice
(Foto: POPTV)
Množica, po nekaterih ocenah od 400 do 500 ljudi, je pritiskala na vhod v diskoteko. Pri tem se je porušila ograja, zaradi česar je prišlo do nepopisne gneče in prerivanja. Množica je pod seboj poteptala dve dekleti, stari petnajst in sedemnajst let, ki sta umrli na kraju dogodka.
Pirnice
(Foto: POPTV)
"Ljudi je bilo toliko, da ni bilo več mogoče stati. Ležali smo po tleh," je za 24 ur povedal eden od obiskovalcev diskoteke. "Mislil sem, da mi bo zmanjkalo zraka, ker sem imel pljuča tako stisnjena, da nisem mogel dihati. Komaj sem prišel ven, imel sem občutek, da bom v tisti gneči umrl."
Pirnice
(Foto: POPTV)
Policisti, ki so prispeli pred diskoteko, zaradi kaosa sprva niso vedeli, da je nekaj mladoletnikov v smrtni nevarnosti. Kljub poskusom oživljanja je pomoč reševalcev za dve mladoletnici prišla prepozno.
Pirnice
Ob dveh smrtnih žrtvah so tretjo mladoletnico, staro petnajst let, hudo poškodovano odpeljali v Klinični center. Zdravniško pomoč so poiskali še trije obiskovalci prireditve. Prizorišče tragedije sta si ogledala preiskovalna sodnica in tožilec.
Pirnice
(Foto: POPTV)
V klubu Lipa je bil do 22. ure prost vstop, tudi to pa naj bi bil razlog za to, da je množica pritiskala proti vhodu, saj so si prizadevali na zabavo priti pred to uro. V diskoteki, ki po besedah predstavnice Policijske uprave Ljubljana Martine Gramec nima dovoljenja za prirejanje množičnih manifestacij, pa je bilo zbranih okoli tisoč obiskovalcev. Občina Medvode je klubu Lipa izdala dovoljenje za obratovanje do 23. ure, petkova zabava pa sploh ni bila prijavljena.
V zadnjih desetih mesaecih so policisti zaradi kluba posredovali kar stokrat in o tem obvestili pristojne službe, predvsem tržno inšpekcijo, še dodaja Martina Gramec.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1346