Gasilcem uspelo pogasiti požar pri Londonu

Datum 13.12.2005 21:30:58 | Kategorija: Evropa

Gasilcem je nocoj končno uspelo pogasiti silovit požar v skladišču goriva severno od Londona, ki je izbruhnil v nedeljo po močni eksploziji. Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, so pogasili požar na vseh 20 velikih rezervoarjih nafte, bencina in kerozina, nekaj manjših betonskih rezervoarjev pa še gori, vendar pa po navedbah gasilcev ne predstavljajo več večje nevarnosti.

Gašenje skladišča goriva Buncefield, kakih 40 kilometrov severno od Londona, nedaleč od letališča Luton, so začeli v ponedeljek. V operaciji je sodelovalo preko 180 gasilcev, ki so po navedbah policije za gašenje porabili več kot 250.000 litrov pene in 15 milijonov litrov vode. V skladišču je bilo sicer shranjenih 16 milijonov litrov bencina, dizelskega goriva, kerozina in letalskega goriva. V eksploziji je bilo ranjenih 43 ljudi.

Policija še naprej vztraja pri hipotezi, da je šlo za nesrečo, saj nimajo nobenih dokazov, da bi bila eksplozija povzročena namerno. Že v nedeljo so izključili možnost, da bi šlo za teroristični napad. Natančne vzroke eksplozije, ki je po prvih ocenah povzročila za 100 milijonov dolarjev škode, naj bi preiskala posebna vladna komisija.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1326