Voda zalila Carigrad

Datum 18.8.2004 8:45:53 | Kategorija: Evropa

Voda zalila Carigrad
Carigrad | 17.8.2004 | STA

Narasle vode so poplavile ulice največjega turškega mesta pa tudi ostali del države.


Narasla voda je najbolj prizadela carigrajski predel Alibeykoy (foto: Reuters)


Narasla voda, ki je ponekod dosegla celo višino dveh metrov, je oteževala delo reševalcev, ki so morali pomagati okoli 400 ljudem.


Prebivalka Carigrada čaka na reševalce

Slednji niso upoštevali ponedeljkovega poziva turških oblasti, naj zaradi poplav začasno zapustijo domove. Padavine v Carigradu, ki so se začele v ponedeljek in se bodo predvidoma nadaljevale tudi v sredo, so vremenoslovci že označili za najhujše v zadnjih desetih letih.

Poplave naj bi zajele tudi turško prestolnico Ankaro ter mesta v severozahodni Turčiji, med drugim mesto Zonguldak, kjer zaradi poplav pogrešajo dve osebi.

Carigrajski reševalci so z napihljivimi čolni iz poplavljenega območja rešili že več deset meščanov. Narasle vode odnašajo tudi avtomobile in ulične kioske, pod pritiskom vode naj bi popokala tudi izložbena okna prodajaln.


Iz poplavljenih območij so ljudi reševali tudi z bagrom (foto: Reuters)


Poplave so najhuje prizadele mestno območje Alibeykoy. Po izjavah turških oblasti naj bi sicer največja škoda nastala na zgradbah ob obrežjih rek, poškodovanih naj bi bilo na stotine domov in podjetij. Turška televizija tudi poroča, da naj bi bila dva človeka na območju, ki so ga prizadele poplave, ranjena ob udaru strele.


vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=125