Žažgali žičnico

Datum 12.11.2005 19:40:00 | Kategorija: Evropa

 Trbiž | 12.11.2005 | STA
Ker so nepridipravi zažgali žičnico na Višarjah, smučanje na priljubljenem smučišču ne bo mogoče.
Na zgornji postaji gondolske žičnice na Višarjah, priljubljeni romarski poti in v zadnjih letih zelo obiskanem smučišču, je izbruhnil požar, ki je uničil celotno ploščad za potnike in nosilno jekleno vrv za gondolsko žičnico.

Vzrok požara še ni znan, po besedah Petra Gerdola, namestnika direktorja Promotourja, ki upravlja smučarski center Višarje, pa naj bi šlo za požig.

"Smučanje po najbolj priljubljeni višarski progi ne bo mogoče. Prizadeti bodo tudi štirje gostinci, ki imajo svoje objekte na tem območju. Ogenj je stalil jekleno vrv, ki je padla na tla, na tleh pa so končale tudi tri kabine žičnice. Vse druge so čakale na začetek zimske sezone. Sicer pa smo bili pripravljeni na začetek smučanja, ki se bo pri nas začelo 8. decembra," je povedal Gerdol.Dostop do Višarij, kamor je sicer moč priti tudi s terenskim vozilom, je zaradi kriminalistične preiskave trenutno zaprt. Gerdol je ob tem dodal, da bodo obnovo sistema, ki ga je pred petimi leti projektirala družba Leitner, začeli takoj, ko bodo kriminalisti končali delo. Vendar pa kaže, da bodo ljubitelji smučanja v letošnji zimi prikrajšani za smučanje po štirikilometrski progi, ki je privabljala tudi veliko slovenskih smučarjev. Gondolska žičnica na Višarje letno prepelje 250.000 potnikov.

 
 

24ur.com
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1249