V eksplozijah v New Delhiju najmanj 32 mrtvih

Datum 29.10.2005 16:51:41 | Kategorija: Svet

29.10.2005, 15:45
New Delhi - V štirih močnih eksplozijah, ki so odjeknile na različnih delih mesta New Delhi, je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 33 ljudi, najmanj 40 pa jih je bilo ranjenih. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za teroristične napade.

Priče so poročale o štirih eksplozijah, ki naj bi se zvrstile ena za drugo, največ žrtev pa naj bi bilo žensk in otrok. Ena izmed prvih eksplozij pa je odjeknila na tržnici Pahargandž, ki je bila takrat nabito polna zaradi bližajočega se hindujskega praznika luči divali. Uradni viri so potrdili še dve eksploziji - ena je odjeknila v bližini glavne tržnice v četrti Sarodžini Nagar, druga pa na avtobusu v četrti Govindpuri. Za četrto esplozijo še ni podatkov.

Natančno število žrtev še ni znano

Tiskovni predstavnik indijske policije je povedal, da natančno število žrtev še ni znano, da pa so njihovi varnostniki in enote za razminiranje že na kraju nesreče. Ranjene so že odpeljali v bližnjo bolnišnico.

Razbite izložbe in požari

Prva eksplozija, ki je odjeknila 200 metrov od glavne železniške postaje v New Delhiju, je razbila številne izložbe in povzročila požar v dveh trgovinah z oblačili.

So bili cilj napada zahodni turisti?

V okolici tržnice Pahargandž je veliko poceni hotelov, priljubljenih med zahodnimi turisti. Policisti so zaprli vse ceste okrog prizorišča nesreče.

Praznik luči divali je eden od štirih glavnih indijskih praznikov in označuje začetek novega leta po indijskem koledarju. (STA/CNN/Foto Reuters)

vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1233