ČEBELE BREZ SMISLA ZA ŠALE

Datum 17.8.2004 7:09:53 | Kategorija: Svet


ČEBELE BREZ SMISLA ZA ŠALE
Iz ogromnega panja se je nad mesto zgrnila stihija
16. avgust 2004
St. Ana - RTV SLO/Reuters


Potem ko so jih razjezili mali pobalini, je 120.000 čebel več ur ustrahovalo prebivalce mesteca St. Ana v Kaliforniji.Nekaj otrok se je zabavalo s ciljanjem velikanskega, več kot 227 kilogramov težkega divjega panja, ki so si ga marljive čebele uredile na pročelju dvonadstropne hiše.

Čebele je kamenjanje njihovega doma razjarilo, zato so z vso ihto planile po presenečenih prebivalcih mesteca. Velikanski roj se ni ustrašil niti gasilcev, ki so prihiteli na pomoč.

Šele po evakuaciji velikega dela mesta so se čebele umirile in vrnile k običajnim opravilom.

Vendar marljive žuželke niso dolgo uživale miru, saj so oblasti na pomoč poklicale posebnega strokovnjaka, ki je ljudi odrešil strahu pred nadaljnimi čebeljimi invazijami.

Strokovnak je najprej zaplinil 250-kilogramski panj, nakar je iz njega posesal več kot 40.000 mrtvih čebel. Nato je nastavil past še čebelam delavkam, ki so bile zunaj panja in so iskale med. Na limanice se je ujelo še dodatnih 80.000 žuželk.

Nenavaden panj so čebele znotraj stavbe gradile več let, strokovnjaki pa so povedali, da je zaradi velikosti in teže že resno ogrožal stabilnost dvonadstropne stavbe.

vir:rtvslo.si
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=122