V Črenšovcih "reševali" 272 ljudi

Datum 4.10.2005 22:32:06 | Kategorija: Slovenija

Občinsko gasilsko poveljstvo v Črenšovcih je v soboto, prvega dne oktobra - meseca varstva pred požari - pripravilo vojaško-gasilsko vajo Pripravljenost 2005, v kateri so prikazali reševanje ljudi iz šolskega poslopja ob eksploziji plina.

Foto: Nataša Gider
Otroke, ki so bili v prvem nadstropju, so "reševali" z blazino.

Iz objekta s 67 prostori je bilo treba "rešiti" 272 ljudi, od tega 230 otrok. Sodelovalo je 120 gasilcev iz petih občin, poleg gasilcev iz občine Črenšovci še gasilci iz občin Turnišče, Lendava, Odranci in Beltinci. Vaja je bila "suha", torej brez polivanja, pripravljali pa so jo od letošnjega marca. Vodil jo je Dušan Utroša.

Vaja s predpostavko eksplozije plina je med drugim obsegala reševanje z dihalnimi aparati, reševanje z višin in prevoz ponesrečencev do helikopterja. Obiskovalci so si poleg akcije reševanja lahko ogledali tudi opremljenost gasilcev in gasilskih vozil. Slovenska vojska je sodelovala s predstavitvijo 670. poveljniško-logističnega bataljona, 20. motoriziranega bataljona, 72. brigade in 15. helikopterskega bataljona. Prikazano je bilo še gašenje požara z vojaškim helikopterjem Cougar.

Na črenšovski šoli je bila podobna gasilska vaja nazadnje leta 2001. V soboto so vodje gasilskih enot, ki so sodelovale pri reševanju ob avgustovskih poplavah na tem območju, prejeli priznanja.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1199