Praznik pomurskih gasilcev v Črenšovcih

Datum 19.9.2005 15:50:35 | Kategorija: Slovenija

Izbirno tekmovanje za državno prvenstvo gasilcev so popestrili vojaki, policisti, enote potapljačev, civilne zaščite, prve pomoči ter zaščite in reševanja.Gasilska zveza Slovenije ter njena regijski svet in regijsko poveljstvo za Pomurje sta včeraj v Črenšovcih pripravila že tradicionalni dan pomurskih gasilcev z regijskim tekmovanjem za državno prvenstvo, ki bo prihodnje le

Foto: Branko Žunec
Mladinska gasilska enota iz Ljutomera med zbijanjem tarče z vodnim curkom

to. Po besedah regijskega poveljnika gasilcev Antona Rančigaja so letos prvič pripravili zelo bogat strokovni spremljevalni program, s svojimi prikazi so ga popestrili pripadniki Slovenske vojske (SV), Policije in enote potapljačev, civilne zaščite, prve pomoči ter zaščite in reševanja. Zaradi slabega vremena je izostala predstavitev novega helikopterja SV, ki se med drugim uporablja tudi za gašenje.

"Pomurje je po številu gasilskih društev v slovenskem merilu zelo močno zastopano. Letos smo se odločili, da bo prireditev potekala samo en dan, kar pomeni, da smo združili prej ločeni tekmovanji za mladinske in članske enote ter kot novost uvedli tako imenovano mokro taktično vajo. V kategoriji pionirjev je bilo prijavljenih 32 enot, v kategoriji mladincev ter moških in žensk A in B pa po 27 enot, tako da je bilo udeleženih skupaj z mentorji ter spremljevalci preko tisoč ljudi oziroma preko 1500 ljudi, če upoštevamo še spremljajoči program," je udeležbo na prireditvi ocenil Rančigaj in dodal, da so "prvi občutki kljub hladnemu in mokremu vremenu zelo pozitivni".
Branko Žunec
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1180