Eksplozija na britanskem veleposlaništvu v Zagrebu

Datum 19.9.2005 15:09:18 | Kategorija: Evropa

ZAGREB - V eksploziji, ki je davi odjeknila na britanskem veleposlaništvu v Zagrebu, je bila lažje poškodovana ena oseba. Gre za hrvaškega državljana. Tiskovna predstavnica britanskega veleposlaništva Tessa Fras je v izjavi za britanske medije potrdila, da je eksplozivna naprava eksplodirala zjutraj okoli 7.30 v vložišču veleposlaništva.

Ranjenca, ki je hrvaški državljan, so odpeljali na na zagrebško travmatološko kliniko. Na hrvaški spletni strani Index poleg podatka, da poškodba ni bila neposredna posledica eksplozije, še piše, da je britanski veleposlanik na Hrvaškem John Ramsden na kraju dogodka in da preiskava poteka.

Na dežurnem telefonu britanskega veleposlaništva, kot navaja Index, se oglaša avtomatični odzivnik, da je veleposlaništvo trenutno zaprto.

Na hrvaškem ministrstvu za zunanje zadeve in evropske povezave niso želeli dati izjave v zvezi z današnjo eksplozijo, so pa za STA povedali, da bo ministrstvo še danes, ko bo končana policijska preiskava, izdalo sporočilo za javnost.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1177