Požar na šoli

Datum 15.9.2005 19:55:31 | Kategorija: Slovenija

V osnovni šoli na Spodnji Polskavi je izbruhnil ogenj v učilnici za gospodinjski pouk, v kateri pa k sreči ni bilo otrok.
Pozar v soli
V požaru uničena učilnica za gospodinjstvo in vse šolske potrebščine (Foto: Jani Dolinšek)
Vzrok požara še ni potrjen, najverjetnje pa je zagorelo zaradi napake na električnem štedilniku. Četrtošolci, ki imajo v tej učilnici redni pouk, so bili v času, ko je zagorelo, pri telovadbi. Dim je opazil eden izmed učencev višjega razreda in je to sporočil učiteljem. Takoj so evakuirali okrog 160 učencev, eden izmed učiteljev je pričel gasiti, na pomoč pa so poklicali tudi gasilce.
Osnovna sola
Osnovna šola Anton Ingolič v Spodnji Polskavi (Foto: Jani Dolinšek)
Ogenj so lokalizirali, tako da se ni razširil na ostale prostore. Je pa učilnica za gospodinjstvo, ki so jo letos zaradi prostorske stiske preuredili v razred za 10 četrtošolčkov, popolnoma uničena. Zgorele so tudi šolske torbice. Požar je sicer povzročil za približno dva milijona tolarjev škode.
Kriminalisti
Kriminalisti na delu (Foto: Jani Dolinšek)
S poukom bodo v petek normalno nadaljevali. Sicer pa je osnovno šolo Spodnja Polskava letos prizadela že druga nesreča. V začetku počitnic je njihovo podružnico v Zgornji Polskavi med neurjem zalila voda.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1168