Francija bo ukrepala po požarih

Datum 30.8.2005 19:31:06 | Kategorija: Evropa

Francija bo ukrepala po požarih
V novem požaru v Parizu umrlo sedem priseljencev

Svet, 30. avgust 2005 16:36
Pariz - RTV SLO/STA/Reuters
Francoski predsednik Jacques Chirac je po novem požaru v Parizu, ki je terjal sedem žrtev, napovedal takojšnje ukrepe.
 
Francija bo ukrepala po požarih

Francoski predsednik Jacques Chirac

Chirac je napovedal takojšnje ukrepe v zvezi z neprimernimi bivališči. Foto: Reuters

Chirac je obljubil predvsem rešitev težav z nevarnimi bivališči, s katero bi se lahko izognili novim tragedijam. Namestnik pariškega župana Jean-Yves Mano je državne in regionalne oblasti že prosil za pomoč pri reševanju stanovanjskih težav v prestolnici.

Priporočamo:TV Slovenija: Izjava pariškega gasilca

Že drugi požar v Parizu v zadnjem tednu in tretji letos je v noči na torek izbruhnil v zgradbi, v kateri je nezakonito živelo 12 družin iz Slonokoščene obale. Med žrtvami so tudi štirje otroci, še 14 ljudi je bilo poškodovanih.

V Parizu so letos izbruhnili že trije hudi požari. Foto: EPA

Slaba električna napeljava

Vzrok za požar naj bi bila slaba električna napeljava in neprimerni bivalni prostori. Gasilci so potrebovali več kot eno uro, da so ukrotili požar, pri tem pa se jih je pet poškodovalo.

Pred tremi dnevi je prav tako v Parizu v požaru stanovanjskega bloka, v katerem so živeli afriški priseljenci, umrlo 17 ljudi, med njimi 14 otrok. Iz okrožja, kjer je izbruhnil požar, so sporočili, da so družine priseljencev živele v nemogočih razmerah in da oblasti že od julija iščejo rešitev za njihovo preselitev.

15. aprila je v požaru v pariškem hotelu umrlo 22 ljudi, več deset jih je bilo poškodovanih. Požar je nehote zanetilo dekle enega od varnostnikov, ki je po prepiru vrglo obleke na svečo.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1133