S cisterno čez ograjo

Datum 30.8.2005 12:30:36 | Kategorija: Slovenija

KORITNICA, AJDOVŠČINA

S cisterno čez ograjo

Na glavni cesti po Baški Grapi, nedaleč od Koritnice, sta v nedeljo čelno trčila avtomobila, včeraj zjutraj pa je vipavsko hitro cesto delno zaprl tovornjak s cisterno, ki je prebil odbojno ograjo med smernima voziščema.

V Baški grapi sta v nedeljo nekaj po 13. uri trčila jeep cherokee, ki ga je vozil 25-letni Podbrdčan, in honda civic, v kateri sta se peljala 19 in 20 let stara Kobaridčana. Kot so povedali na policiji, je domačin, ki je po glavni cesti po dolini peljal proti Koritnici, na ravnino po dvojnem ovinku pred vasjo pripeljal preveč po sredini ceste. Bil je pod vplivom alkohola.

Še ena nesreča, ki bi se lahko končala precej huje, kot se je, pa se je pripetila včeraj okoli 5. ure na vipavski hitri cesti pri Ajdovščini. Po podatkih policije je nekemu tovornjaku odtrgalo eno od koles, čez katero je zapeljal za njim vozeči tovornjak s priklopljeno cisterno za prevoz gorljivih snovi. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in prečrpali gorivo z rezervarja tovornjaka, ter oprali cestišče.

Več v tiskani izdaji PN
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1129