Še vedno izredne razmere

Datum 24.8.2005 13:45:44 | Kategorija: Evropa

Še vedno izredne razmere zaradi poplav

Zagreb - V več evropskih državah se po obilnih padavinah na območju Alp ljudje, ki živijo vzdolž Donave, Inna in Isarja, pripravljajo na poplavni val. V pripravljenosti je na tisoče gasilcev, ki s vrečami peska utrjujejo nasipe.

Na zahodu Avstrije, kjer so v torek razglasili izredne razmere, so gladine rek začele upadati. Svarilo pred poplavami so medtem razglasili v Zgornji Avstriji, kjer nevarno naraščata Donava in Inn. Strokovnjaki svarijo, da bi Donava pri Linzu že popoldne lahko prestopila bregove, saj je gladina že zdaj dosegla mejno vrednost.

Razmere v osrednjem delu Švice se nekoliko umirjajo

Oblasti ne poročajo o novi škodi, nekateri železniški odseki so znova prevozni, gladina jezer pa se je ustalila. V kantonu Bern pa so razmere še vedno resne. V glavnem mestu ponekod še vedno nimajo elektrike, je sporočila policija.

Donava prestopila bregove

V Neu-Ulmu je Donava prestopila bregove, zato so morali evakuirati neko bolnišnico in dom za ostarele, bregove pa utrjujejo z vrečami peska. Narašča tudi Isar. V Muenchnu voda odnaša drevesa in ogrožena je pitna voda.

Na območju Alp že odstranjujejo posledice poplav

V krajih na območju Alp, ki so bili zaradi naraslih voda posebej prizadeti v torek, pa so si danes oddahnili in že začeli odstranjevati posledice katastrofe. Več sto ljudi, ki je moralo v torek zapustiti domove v Bad Toelzu, se je lahko vrnilo. Izredne razmere medtem še vedno vladajo v okrožjih Garmisch-Partenkirchen in Bad Toelz-Wolfratshausen.

Izreden razmere zaradi narasle Mure

Hrvaška tiskovna agencija Hina pa je poročala, da so zaradi narasle Mure danes razglasili izredne razmere v občinah Goričan in Kotoriba. V več krajih vzdolž Mure voda ni primerna za pitje. (STA)
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1111