Deževje zajelo Evropo

Datum 22.8.2005 12:21:59 | Kategorija: Evropa


Gradec/Zagreb/Luzern | 22.8.2005 | STA/Š.Z.

Dež je poleg Slovenije zajel tudi več evropskih držav. Neurja v Avstriji in Švici so terjala smrtne žrtve, poplave pa so zajele tudi Hrvaško.

.
spacer
spacer

Poplave
Poplave so zajele več evropskih držav (Foto: Reuters)

Obilno deževje, ki traja že več dni, je na jugu Avstrije povzročilo številne težave. V mestu Gasen na avstrijskem Štajerskem se je v nedeljo sprožil zemeljski plaz in s seboj odnesel del hiše. Pri tem je neka ženska umrla, še ena je bila ranjena.

Območje mesta Gasen je danes odrezano od sveta. Vse ceste na območju so pod vodo, telefonske povezave ne delujejo. Oblasti medtem preverjajo, koga od prebivalcev bodo morali evakuirati.

V kantonu Luzern v osrednjem delu Švice sta v noči na ponedeljek umrla dva gasilca, ko sta skušali sanirati plaz, ki ga je sprožilo obilno deževje. Oblasti v osrednjem delu države zaradi obilnih padavin poročajo tudi o dramatičnem naraščanju vode.

Tudi Hrvaško so zajele poplave. Na območju Jastrebarskega in Samobora je nočno deževje povzročilo več poplav. Voda je zalila več hiš in kleti, poplavljene pa so bile tudi ceste in ulice. Bojijo se, da bodo na prizadetem območju reke prestopile bregove.

Območje Slavonskega Broda pa je v nedeljo zvečer zajelo hudo neurje z vetrom in dežjem. Ponekod je padala toča, veter pa je porušil tudi več dreves. Brez elektrike so bili prebivalci Brodskega Vinogorja, Budainke, Kolonije, Brodskega Varoša in Jelasa.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1099