Požari v Španiji in na Portugalskem se še širijo

Datum 17.8.2005 17:21:55 | Kategorija: Evropa

MADRID, LIZBONA - Čeprav so sprva poročali o umirjanju razmer, so se danes v Španiji znova razplamteli požari. Požari, ki so posledica najhujše suše v zadnjih 65 letih, divjajo v regijah Galicia, Valencia ter Castilla - Leon.

Položaj se zaostruje tudi v sosednji Portugalski, kjer se uničujoči gozdni požari nenadzorovano širijo. Najhuje je v osrednjem delu države, kjer se gasilci že pet dni borijo z ognjenimi zublji, ki so doslej uničili 20.000 hektarjev zemljišč.


Na območju Valencie se je davi razplamtel požar v bližini kraja Torremanzanas. Pri gašenju pomaga sedem letal, šest helikopterjev in 12 gasilskih brigad iz okolice. V regiji Castilla - Leon je minulo noč skoraj sočasno izbruhnilo več kot deset manjših požarov, predvsem v provincah Leon in Zamora. Še vedno je aktivnih tudi pet požarov v okolici La Corune in Ourensea v Galiciji na severozahodu Španije, .Požari v Španiji so letos zahtevali življenja trinajstih gasilcev. Od tega jih je enajst umrlo 17. julija v požaru, ki je uničil 13.000 hektarjev v Guadalajari vzhodno od Madrida.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1092