Nesreče ni preživel nihče

Datum 16.8.2005 19:54:29 | Kategorija: Svet

Caracas | 16.8.2005 | Reuters/N.M./B.S.

Vsi potniki in člani posadke so v nesreči kolumbijskega potniškega letala, ki je strmoglavilo na zahodu Venezuele, umrli.

Na severozahodu Venezuele je na goratem področju blizu meje s Kolumbijo strmoglavilo kolumbijsko potniško letalo MD-82 s 152 potniki in 8 člani posadke. Čartersko letalo družbe West Caribbean Airways je letelo iz Paname na otok Martinique v karibskem morju.

http://24ur.com/naslovnica/svet/20050816_2060383_6055255.php

Grafika nesrece kolumbijskega letala
V strmoglavljenju kolumbijskega letala so umrli vsi potniki (Foto: POP TV)


Natančno število žrtev je nejasno. West Caribbean Airways je potrdila, da je v nesreči umrlo vseh 160 potnikov, in sicer 152 turistov, med njimi en otrok, ter 8 članov posadke, francosko civilno letalstvo pa je sporočilo, da je v nesreči umrlo 153 potnikov in osem članov posadke.

Nesreči botrovala okvara motorja

Venezuelske oblasti za letalski promet navajajo, da je pilot okoli 3. ure po krajevnem času (9. ure po srednjeevropskem) kontrolo letenja na letališču v Caracasu obvestil o problemih z motorjem. Deset minut kasneje so kontrolorji leta izgubili radijsko zvezo z letalom. Notranji minister Jesse Chacon je povedal, da je imelo letalo, ko je letelo nad Venezuelo, težave z enim motorjem, nato pa še z drugim motorjem. Tamkajšnji mediji tudi poročajo, da sta pilota zaprosila za takojšnji pristanek letala.

letalo MD80 druzbe West Caribbean Airways
Letalo MD80 družbe West Caribbean Airways

Iskanje črne skrinjice

Reševalne ekipe so prispele na področje, kjer je letalo strmoglavilo. Pregledujejo ostanke letala in iščejo črno skrinjico, ki bo dala podrobnejše podatke o vzrokih nesreče.

Kolumbijska letalska družba West Caribbean Airways je bila ustanovljena leta 1998. Gre za drugo nesrečo te letalske družbe v letošnjem letu.

Sožalje svojcem žrtev

Iz urada francoskega predsednika Jacquesa Chiraca so sporočili, da predsednik močno obžaluje letalsko nesrečo, v kateri so v večini umrli francoski državljani, in njihovim svojcem in družinam izraža sožalje. Francosko zunanje ministrstvo je že vzpostavilo krizno enoto, kje lahko svojci žrtev dobijo informacije.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1088