Preživelih ni

Datum 14.8.2005 13:25:38 | Kategorija: Evropa

Severno od Aten je strmoglavilo ciprsko potniško letalo družbe Helios Airlines, z najmanj 121 ljudmi na krovu. Podatkov o preživelih ni.
Grška državna televizija poroča, da je na goratem območju predela Kalamos, 30 kilometrov severno od Aten strmoglavilo ciprsko potniško letalo s 115 potniki in šestimi člani posadke.

Po neuradnih podatkih naj bi eden od pilotov letala tik pred strmoglavljenjem izgubil zavest, drugega pilota pa v kabini niso videli, še poroča omenjena televizija.

Grško obrambno ministrstvo je sporočilo, da so na kraj nesreče že poslali reševalne ekipe. Podatkov o preživelih ni. Grška policija pa navaja, da zaenkrat nič ne kaže na to, da bi bilo letalo ugrabljeno.

Boeing 737 ciprske letalske družbe Helios Airlines je bilo na poti iz Larnake v Brno na Češkem in bi moralo dopoldne opraviti postanek v grški prestolnici.

Quote start Tik pred strmoglavljenjem je eden od potnikov svojemu bratrancu napisal SMS sporočilo, v katerem je zapisal: Pilot je čisto pomodrel. Zbogom bratranec, mi na letalu zmrzujemo. Quote end

Očividci pravijo, da se je letalo zaletelo v gorovje pred Atenami in ob strmoglavljenju eksplodiralo. Drugi navajajo, da je letalo ob vzhodni obali Aten letelo neverjetno nizko, nato so slišali glasen pok.

Lokalna televizija Alfa pa poroča, da je kopilot tik pred strmoglavljenjem kontroli letenja sporočil, da imajo na letalu težave s kisikom.

Atensko letališče je novico o strmoglavljenju ciprskega letala prejelo od vojaških zračnih sil. Atensko letališče je namreč izgubilo vse stike s ciprskim letalom, ki bi moralo na njem pristati konec dopoldneva.

Zato so na iskalno operacijo poslali dve vojaški letali. Ti sta ciprsko letalo odkrili nad otokom Evbeja, pri čemer sta opazili, "da sta bila pilota v pilotski kabini sklonjena drug nad drugim," je povedal uslužbenec kontrolnega stolpa na letališču v Atenah Janis Pantazatos.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1084