Zaradi požarov v Španiji evakuirali več hotelov

Datum 8.8.2005 18:47:04 | Kategorija: Evropa

MADRID - V naravnem parku Sierra de Cazorla na jugu Španije sta izbruhnila dva požara, zaradi česar so morale oblasti iz več hotelov in penzionov evakuirati okoli 150 dopustnikov, so danes sporočile lokalne oblasti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Turiste so iz hotelov in penzionov prepeljali v šolo in telovadnico, 60 prebivalcev vasi Valdemarin pa je moralo vas zapustiti.

Na severu Španije pa se gasilci že šest dni borijo z velikim požarom, ki je doslej v pokrajini Leon uničil že 4000 hektarov gozda. V sosednji Portugalski pa so se razmere rahlo izboljšale. Gasilci se po lastnih navedbah borijo le še s štirimi požari, medtem, ko so se prejšnji teden ukvarjali z več kot 30 požari, poroča dpa.

Več sto gasilcem na francoskem jugovzhodu pa je v noči na ponedeljek uspelo omejiti dva velika požara. Plameni v kraju Greoux-les-Baines so terjali 1700 hektarov gozda, oblasti pa so morale evakuirati tri počitniške kampe. Še vedno je na delu okoli 600 gasilcev, ki poskušajo požar popolnoma pogasiti.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1072