Gozdni požari na Korziki zahtevali življenji gasilcev

Datum 1.8.2005 22:22:44 | Kategorija: Evropa

AJACCIO/BRATISLAVA/ATENE - Gozdni požar na francoskem otoku Korzika je danes zahteval življenji dveh pilotov gasilskega letala canadair. Vzrok strmoglavljenja letala še ni znan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letalo je strmoglavilo nad severnim delom Korzike, ki je redkeje poseljen. Požar, ki je izbruhnil v nedeljo, je zajel okoli sto hektarov grmičevja in nizkega rastlinja, gasilcem pa ga še vedno ni uspelo ukrotiti. Razmere poslabšuje tudi močnejši veter, ki razpihuje požar, še navaja dpa.

O velikem gozdnem požaru medtem poročajo tudi iz Slovaške. Ogenj je v soboto zajel okoli 250 hektarov gozda v naravnem parku Visoke Tatre. Območje je redkeje poseljeno in ogenj po navedbah oblasti ne ogroža naselij, gasilcem pa je minulo noč na pomoč priskočil tudi dež, ki je omejil širjenje požara. Požara sicer kljub temu za zdaj še niso ukrotili. Po navedbah dpa gre za največji gozdni požar na tem goratem območju po letu 1941.

Gozdni požari so ta konec tedna divjali tudi v Grčiji. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je 93 gozdnih požarov skupaj zajelo preko 500 hektarov gozdov, grmičevja in nizkega rastlinja.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1053