Nov uspeh konjiškega gasilstva

Datum 29.7.2005 10:37:48 | Kategorija: Slovenija

V nedeljo se je ob zvoku sirene iz Varaždina vrnila tekmovalna desetina konjiškega gasilskega društva. Tam je zastopala našo državo na trinajsti gasilski olimpijadi evropskega gasilskega združenja CTIF. Na olimpijadi je s svojimi enotami sodelovalo 24 držav iz Evrope in gasilske desetine iz Južne Koreje. Uspešna konjiška desetina se je na gasilsko olimpijado uvrstila že tretjič. Po olimpijadi v avstrijskem Vöcklabrucku leta 1985 in Berlinu osem let kasneje so se uvrstili še na nedavno v Varaždinu.


Konjiški gasilci v akcijiBratje Hlastec (Tone, Alojz, Drago, Vinko, Janez in Avgust), Franc Žnidarko, Vili Rebernak in Darinko Mlakar so se na tekmovalni prostor podali ob bučni podpori več kot tisoč navijačev iz Slovenije, med njimi jih je bilo okoli sto iz konjiške občine. Že čas prve vaje je obetal visoko uvrstitev in fantje so se takoj podali na štafetni tek. Sreča tokrat ni bila na njihovi strani. Vili Rebernak je kmalu po polovici svoje proge začutil močno bolečino v preponi, skoraj padel, pa kljub vsemu "priskakal" po eni nogi do sotekmovalca in predal štafeto. Medtem ko je obležal na progi, so fantje štafeto zaključili in z reševalci stekli do njega. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ambulanto na stadionu. Po strokovni pomoči zdravnikov se je Vili Rebernak že čez slabo uro pridružil konjiškim navijačem na tribuni.

Kaj bi bilo, če bi bila v soboto sreča na strani fantov, lahko le ugibamo. Vendar sta osmo mesto med 45 ekipami v Bkategoriji in osvojena zlata plaketa vsekakor uspeh.
taskvir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1033