Požari pustošijo še naprej

Datum 28.7.2004 12:02:40 | Kategorija: Evropa


Madrid/Lizbona | 28.7.2004 | STA

Gozdni požari še vedno ogrožajo Portugalsko in Španijo. Na Portugalskem prijeli domnevnega piromana.Požari uničili tisoč hektarjev gozdov


V Španiji so morali zaradi zastrupitve z dimom 25 ljudi prepeljati v bolnišnico (foto: Reuters)


V španski provinci Huelva se gasilci še naprej borijo proti požaru, ki je v torek zvečer zahteval dve smrtni žrtvi. Šlo naj bi za zakonca, ki so ju plameni presenetili v avtomobilu. Zaradi požara so morali evakuirati kakih 600 prebivalcev tamkajšnjih vasi, 25 pa so jih morali zaradi zastrupitve z dimom prepeljati v bolnišnico. Proti požaru se ob pomoči deseterice letal in helikopterjev za gašenje bori okoli 250 gasilcev. Požar je povzročil prebivalec, ki je zažgal plastične smeti. O treh gozdnih požarih poročajo tudi iz Galicije na severozahodu Španije.Na Portugalskem se s požari bori več kot 7000 gasilcev (foto: Reuters)
Na Portugalskem aktivnih 572 požarov

Na Portugalskem po gozdovih divja več deset požarov. Razmere so še posebej zaskrbljujoče na obali Algarve na jugu države, je poročal portugalski radio. Največji požar na območju divja pri kraju Loule v bližini mesta Faro. Ponoči so ognjeni zublji zajeli tudi narodni park blizu kraja Braga na severu Portugalske. Po podatkih civilne zaščite je bilo na Portugalskem v torek aktivnih 572 manjših in večjih požarov, proti katerim se je borilo več kot 7000 gasilcev, vojakov in drugih. V bližini mesta Porto pa so prijeli domnevnega piromana.

vir:24ur.com
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=102