Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
3 uporabnik(-ov) online (2 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 3

več...
Slovenija : Obisk iz društva, v katerem so gasilci samo moški
Objavil pes - 14.5.2005 19:40:00 (1678 x prebrano) Novice tega avtorja

Radgonski gasilci odlično sodelujejo s kolegi iz nemškega Bruchsala
Želijo si poglobitev sodelovanja slovenskih in nemških gasilcevNa štiridnevnem obisku v Gornji Radgoni je te dni gostovalo 42 gasilcev in njihovih soprog iz Bruchsal-Helmsheima, ki so bili navdušeni nad tistim, kar so videli in doživeli v Gornji Radgoni in okolici. Poleg izmenjave izkušenj, pogovorov in druženja s kolegi - gasilci iz Gornje Radgone, pa so gostje iz Nemčije imeli tudi veliko ogledov znamenitosti na radgonskem območju in širše. Po tistem, kar smo slišali na zaključnem skupnem srečanju v radgonskem gasilskem domu, so bili gostje iz Nemčije dejansko navdušeni, saj so nekateri o Sloveniji prej imeli bistveno drugačno mnenje. Na srečanju, kjer so izmenjali tudi darila, udeležilo pa se ga je tudi veliko gostov z radgonskega območja, sta goste iz Nemčije pozdravila radgonski župan Anton Kampuš in predsednik PGD Gornja Radgona Bogdan Šajnovič.
Gerhard Schäffer, poveljnik FF Bruchsal-Helmsheim, je povedal, da je tudi pri njih gasilstvo organizirano podobno kot v Sloveniji, razlika je le v tem, da v njihovem društvu (še) ni članic, temveč so gasilci samo moški. "Moram priznati, da je naše sodelovanje z gasilci prijateljske Gornje Radgone izjemno dobro. To se je potrdilo tudi na nivoju mladine, saj je v zadovoljstvo vseh že potekal skupni mladinski gasilski tabor. Pa tudi to prvo srečanje odraslih gasilcev iz obeh mest potrjuje, da smo pravi prijatelji in da nobena državna ali kakšna druga meja ni ovira za odlično sodelovanje. Naša velika želja je, da bi se sodelovanje nadaljevalo in še poglabljalo, kot smo slišali ob tokratnem srečanju, pa si enako želijo tudi naši gostitelji. Zato prihodnje leto pričakujemo obisk radgonskih gasilcev pri nas v Nemčiji, takoj potem pa bo pri nas tudi mladinski gasilski tabor, naše sodelovanje pa bomo razširili tudi na druga področja," je povedal Gerhard Schäffer.

Radgonska občina sodeluje z Mladenovcem v Srbiji, stike z nemškim mestom Bruchsal - Helmsheim pa so navezali na pobudo predstavnice Interesne skupnosti Stara preša v Helmsheimu Inge Sautter in Daniele Žula, ki je zaposlena na slovenskem veleposlaništvu v Berlinu. Kmalu pričakujejo pobratenje obeh mest, saj je zaživelo tudi sodelovanje na kulturnem in športnem področju, odlično pa sodelujejo gasilci iz obeh mest. Že lani je v Gornji Radgoni potekalo taborjenje mladih gasilcev iz Gornje Radgone in omenjenega nemškega mesta. Taborjenja se je udeležilo po 25 mladih gasilcev iz obeh mest.

www.vecer.si

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.