Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
12 uporabnik(-ov) online (5 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 1
gosti: 11

slavc112, več...
Evropa : Na ljubljanskem letališču bo zaživela Fraportova letalska akademija
Objavil pes - 19.7.2016 13:23:02 (806 x prebrano) Novice tega avtorja

Na ljubljanskem letališču bo ob koncu letošnjega leta vrata odprla Fraportova letalska akademija (Fraport Aviation Academy). Njen glavni namen je zadostiti izobraževalnim potrebam letališč iz skupine Fraport in širšega trga.
lju_akademija.jpgVodenje in upravljanje akademije bo zaupano Aerodromu Ljubljana. Akademija bo postala pomemben izobraževalni center za vse zaposlene v skupini Fraport in dopolnila obstoječe izobraževalne dejavnosti frankfurtskega letališča. Uspešnost skupine je odvisna od strokovno usposobljenih zaposlenih, ki dosegajo visoke operativne standarde, oblikujejo rešitve po meri uporabnikov in se odzivajo na hitre spremembe znotraj letalske industrije.

»Ustanovitev novega izobraževalnega središča odraža Fraportovo zavezanost k dolgoročnemu razvoju ljubljanskega letališča. Z njo želi nemški lastnik okrepiti sinergije med partnerji na ljubljanskem letališču in razviti svojevrstno ponudbo že obstoječega znanja s področja letaliških storitev ter ukrepanja v izrednih razmerah. Okolica ljubljanskega letališča je nadvse primerna za razvoj visoko kakovostnih inovativnih rešitev s področja letalskega izobraževanja,« je strateški pomen akademije razložil Thomas Uihlein, direktor splošnega sektorja v Aerodromu Ljubljana in vodja Fraportove letalske akademije.

Izobraževanja bodo izvajali strokovno usposobljeni sodelavci (inštruktorji) Aerodroma Ljubljana in drugih letališč iz skupine Fraport. Letalska akademijae bo k sodelovanju vabila tudi druge visoko kvalificirane partnerje. »Dolgoročni cilj akademije ni le podajanje znanja, temveč tudi povezovanje različnih letalskih področij v integriran izobraževalni koncept,« je povedal Thomas Uihlein.

Ponudba letalske akademije bo sprva obsegala obstoječa izobraževanja s področja upravljanja letališča, oskrbe letal, oskrbe potnikov, varstva pri delu in letaliških gasilskih storitev. Že v naslednjem letu bo na območju letališča stekla gradnja novega izobraževalnega centra. Investicija v novi objekt, ki bo svojemu namenu predan leta 2018, je ocenjena na 3,9 milijona evrov. Novi izobraževalni center bo povečal zmogljivosti letalske akademije in posledično vplival na razširitev ponudbe z novimi programi.

http://sierra5.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2618&Itemid=1

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.

Objavil Nit
pes
Objavljeno: 19.7.2016 13:32  Osveženo: 19.7.2016 13:32
Pridružen: 2.9.2004
Od:
Objav: 954
 Re: Na ljubljanskem letališču bo zaživela Fraportova leta...
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.