Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
7 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 6

seselstanislav, več...
Slovenija : Slovenija razglasila požarno nevarnost
Objavil Mitja - 22.3.2005 10:09:39 (1442 x prebrano) Novice tega avtorja

Da.P., Pet 18.03.2005
Ljubljana - Uprava RS za zaščito in reševanje je na podlagi 3. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju z današnjim dnem razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje. Sicer pa je bilo danes po Sloveniji, ko je bilo ponekod tudi 25 stopinj Celzija, več požarov. Tako so bili večji požari v kraju Krkavče, v kraju Briče v občini Zagorje ob Savi ter v Pavlovi vasi v občini Brežice, so sporočili z omenjene uprave.


Dopoldne je v kraju Sodinci v občina Ormož zaradi kurjenja vejevja ogenj razširil na travnik. Požar na površini 1000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Velika Nedelja in Senešci.

Ob poldne je v kraju Krkavče, občina Koper, zagorela trava in grmičevje na površini 5000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci iz Krkavč in Kopra.

Nekaj minut kasneje je v kraju Briše v občini Zagorje ob Savi krajan kuril travo. Zaradi neprevidnosti se je ogenj razširil v gozd. Požar na površini 5000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Zagorje-mesto in Mlinše.

Ob 13.20 je v kraju Male Dole v občini Vojnik pri kurjenju travnika ogenj ušel nadzoru ter se razširil na travnik in bližnji vinograd. Gasilci PGD Vojnik so požar na površini hektara pogasili in pred ognjem obvarovali bližnji objekt. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 800.000 tolarjev gmotne škode. Približno ob istem času je v Pavlovi vasi v občini Brežice zaradi neprevidnosti pri kurjenju ogenj ušel nadzoru in se razširil na travnik. Požar, ki je ogrožal tudi bližnji objekt, so pogasli gasilci PGD Globoko in Pišece. Ogenj je ožgal 7000 kvadratnih metrov trave.

Da bi prišlo v prihodnje manj požarov, je z današnjim dnem razglašena veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. V naravnem okolju je prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, gozdarska in kmetijska inšpekcija ter policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor.

Ocena: 8.00 (1 glas) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.