Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 1

slavc112, več...
Slovenija : Vipava se je razlila. Grozijo tudi nekatere druge reke
Objavil rozi - 5.1.2014 16:30:27 (652 x prebrano) Novice tega avtorja

Reka Vipava in nekateri njeni pritoki poplavljajo. Opozorilni pretoki so še vedno preseženi na Idrijci, Poljanski Sori, Savi Bohinjki, Gradaščici in Ljubljanici ter Pšati. Ob močnejših lokalnih padavinah lahko še poplavljajo tudi manjši vodotoki in hudourniki.

Do danes zvečer bo ponekod v zahodni Sloveniji in v Savinjskih Alpah padlo še od 30 do 60 litrov padavin na kvadratni meter. Lokalno, predvsem v Posočju, tudi do 100 litrov na kvadratni meter, so zapisali na Agenciji za okolje. Ponekod lahko danes tudi zagrmi, najmanj padavin pa bo na vzhodu države.

Vode še naraščajo

Reka Vipava in nekateri njeni pritoki poplavljajo. Pretok Vipave v zgornjem toku se umirja, v spodnjem toku pa še narašča. V Mirnu bo v popoldanskih urah dosegla največji pretok okoli 320 m3/s, so zapisali na Arsu. V nekoliko širšem obsegu bo poplavljala predvidoma do ponedeljka zjutraj.

Opozorilni pretoki so še vedno preseženi na Idrijci, Poljanski Sori, Savi Bohinjki, Gradaščici in Ljubljanici ter Pšati, vendar se trenutno umirjajo. Ponekod še poplavljajo na območjih vsakoletnih poplav.

Ob močnejših lokalnih padavinah lahko popoldan še poplavljajo tudi manjši vodotoki in hudourniki.

Popoldan in v noči na ponedeljek bo naraščala reka Sava v srednjem in spodnjem toku. Ob tem lahko zlasti na območju Zasavja poplavi v manjšem obsegu, opozarjajo na Arsu.

Gasilci so morali posredovati

Že sinoči so imeli gasilci nekaj dela zaradi vode. Malo pred osmo so morali posredovati v Mekinjah v občini Kamnik, saj je podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Delo so imeli tudi na severnoprimorskem, saj je voda iz bližnjega potoka poplavila garažne prostore stanovanjske hiše v Drežniških Ravneh v občini Kobarid. Člani PGD Bovec pa so v kraju Plužna v občini Kobarid očistili zamašene odtočne cevi, namestili protipoplavne vreče s peskom ter tako preusmerili tok meteornih voda mimo stanovanjskih hiš. Danes pa je meteorna voda zalila garažo v Novi Gorici. Tudi vipavski gasilci so morali črpati vodo iz kleti.

Delo pa so imeli tudi gorenjski gasilci, saj je v Križah v občini Tržič zaradi obilnih padavin meteorna voda s ceste ogrožala stanovanjsko hišo. V Spodnji Besnici v občini Kranj so gasilci PGD Besnica iz kleti izčrpali meteorno vodo.

Oviran promet

Zaradi poplavljenih cestišč je zaprta cesta Slap ob Idrijci-Dolenja Trebuša. Obvoz je po cesti Dolenja Trebuša-Čepovan-Bača pri Modreju, so zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Zaprta je tudi cesta Lesce-Črnivec, podvoz pod avtocesto pri priključku Radovljica. Zaradi poplav je po poročanju prometnoinformacijskega centra zaprta tudi lokalna cesta Senožeti-Jevnica.

Vir: http://www.24ur.com/novice/slovenija/zaradi-vode-oviran-promet-na-hitri-cesti-razdrto-vrtojba.html

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.