Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
7 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 7

več...
Slovenija : Od gasilskih trojk do društva s 156 člani
Objavil Mitja - 22.2.2005 16:33:32 (1694 x prebrano) Novice tega avtorja

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Cerkvenjak
Lani so v svojem okolišu pogasili dimniški požar, dvakrat pa so ukrepali po posledicah neurja

Na 73. rednem letnem občnem zboru so se zbrali člani in članice Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cerkvenjak in številni gostje, med katerimi je bila delegacija gasilcev prijateljskega PGD iz Nove Gorice pa tudi Maribora - Pobrežja in Ptuja. Čeprav so se sestali na 73. občnem zboru, ima cerkvenjaško gasilstvo daljšo zgodovino, saj so prej delovale tako imenovane gasilske trojke. Društvo v svojih vrstah združuje 156 članov, od tega je 50 članic, imajo pa tudi blizu 300 podpornih članov in članic.

 


Lani so priskrbeli novo gasilsko vozilo, organizirali tradicionalno gasilsko tekmovanje za pokal Slovenskih goric, sodelovali na različnih gasilskih tekmovanjih, priredili srečanje gasilcev in gasilk, starih nad 60 let. Dobro so sodelovali z društvi v kraju, občino in Gasilsko zvezo Lenart, na tamkajšnji osnovni šoli pa že vrsto let deluje tudi društvo Mladi gasilec, ki je dobilo novo mentorico, Jelko Roj.

V minulem letu so v svojem okolišu pogasili dimniški požar, dvakrat pa so ukrepali po posledicah neurja. Mnogo pozornosti so namenjali tudi izobraževanju. Tako si je pet članov po končanem izobraževanju pridobilo naziv gasilec, štirje uporabnik radijskih zvez, dva člana pa naziv nosilec izolirnega dihalnega aparata. Izobraževanju bodo pozornost posvečali tudi v letošnjem letu. Načrtujejo tudi večjo gasilsko vajo, organizacijo tradicionalnega gasilskega tekmovanja za pokal Slovenskih goric, ureditev garderobe za operativo v kletnih prostorih in pridobitev uporabnega dovoljenja za gasilski dom, sta v svojih poročilih povedala predsednik društva Drago Košnik in poveljnik Peter Šafarič.

Na zboru so članom in članicam podelili tudi jubilejna priznanja in značke za 20, 30, 40 in 50 let dela v gasilstvu. Plaketo gasilskega veterana pa je tokrat prejelo devet gasilcev in gasilk, in sicer: Janez Firbas, Kondrad Golob, Alojz Čuš, Ivan Kavčič, Peter Lorenčič, Franc Lovrec, Katarina Purgaj, Elizabeta Lorenčič in Frančiška Omulec.
Franc Bratkovič

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.