Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 2

več...
Slovenija : Prvi tovornjaki, prve težave
Objavil Varing - 18.4.2012 10:08:18 (812 x prebrano) Novice tega avtorja

Stavko javnega sektorja se je v policiji začela ob 6. uri, kjer vse poteka bolj počasi, je povedala njihova tiskovna predstavnica. Kot nam je zaupal naš vir, pa se bodo težave na mejnih prehodih začele, ko jih bodo začeli prehajati tovornjaki. Gasilci so nad pogajanji razočarani, minister Vizjak pa naj bi jim rekel, "naj kar stavkajo". Stavki se je do okrog 10. ure pridružilo skoraj 40 tisoč javnih uslužbencev, ne stavka pa jih nekaj več kot sedem tisoč.

(Foto: Nik Rovan)

Policisti so dan stavke začeli tako, da so na enotah najprej razdelili navodila, kako naj poteka delo. "Predvsem policisti v Ljubljani oziroma v večjih mestih, kjer se pripravljajo shodi, bodo verjetno imeli malo več dela. Če se bo shodov udeležilo več ljudi, kot jih je prijavil organizator, bodo shodi varovani, pač glede na oceno varnosti," nam je pojasnila njihova tiskovna predstavnica Monika Golob. Za zdaj ni nikakršnih posebnosti, nam pa bodo ostalo podrobneje predstavili na današnji novinarski konferenci.

Čakalnih dob na mejnih prehodih ni ali pa so kratke

  • Težave in zastoji se bodo začeli, ko bodo mejne prehode začeli prehajati tovornjaki, nam je zaupal naš vir. Za zdaj se to še ni zgodilo.

Kot so nam pojasnili na mejnem prehodu Dragonja, je čakalna doba pet minut. Delo je upočasnjeno, cariniki pa tiste, ki mejo prečkajo, podrobno pregledujejo, so povedali. Za zdaj kakšnih nepravilnosti zaradi natančnejše obravnave niso zabeležili.

Na mejnem prehodu Sočerga je prometa malo, kot so nam pojasnili, predvidevajo, da so ljudje obveščeni o stavki in mej ne prehajajo. Povečan promet sicer pričakujejo popoldne.

Pred Luko Koper gneče zaradi stavke carinikov ni. Kot pravi Sebstjan Šik iz Luke Koper je stanje še bolj mirno kot običajno.
Sicer pa je bilo tam včeraj popoldne nekoliko več tovornjakov kot običajno, zato Šik ocenjuje, da so nekateri namenoma pohiteli in pripeljali ocariniti blago za pretovor prej in/ali pa se zdaj izogibajo, da bi se nabirale kolone tovornjakov in se do Kopra sploh niso pripeljali. Več bo znanega zgodaj popoldne, ko bo slika današnjega dne popolnejša.

"Vi kar stavkajte!"

  • Iz mariborske občine naj bi prišlo obvestilo, da bodo gasilcem, ki bodo stavkali, odvzeli devet odstotkov osebnega dohodka. Navedbe preverjamo.

Gasilci bodo stavkali do polnoči, kot je povedal predstavnik Sindikata policijskih gasilcev Aleksander Ogrizek. Dotaknil se je včerajšnjih pogajal: "Bili smo razočarani! Govorijo eno, delajo drugo. Vsak bi nekaj zgubil," je še povedal, "a nekaj bi le prišparali". Že včeraj dopoldne so se pogovarjali z Vizjakom, ki pa ni bil pooblaščen za plače. "V bistvu sploh ne vem, zakaj je bil tam," se sprašuje Ogrizek. Naj pa bi jim Vizjak rekel: "Vi kar stavkajte!" "Življenja ne smejo biti ogrožena!" še opozarja Ogrizek, zato gasilci stavkajo tako, da nimajo izobraževanj ali podobnih dejavnosti. Za današnje hokejsko prvenstvo v Ljubljani, za kar požarno stražo sicer izvajajo ljubljanski poklicni gasilci, so organizatorji tokrat angažirali prostovoljce, kar pa naj bi bilo proti pravilom mednarodne zveze. Odgovor Hokejske zveze Slovenije pričakujemo v kratkem.

www.zurnal24.si

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 951
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.