Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 2

več...
Slovenija : Več požarov v okolici Maribora
Objavil pes - 8.3.2012 20:42:22 (935 x prebrano) Novice tega avtorja

Največ travniških požarov je izbruhnilo v okolici Maribora, na Dolenjskem in Krasu. Uprava RS za zaščito in reševanje opozarja, da zaradi suše in burje še vedno velja velika požarna ogroženost.  • Požar v okolici Ruš - 6
  • Požar v okolici Ruš - 8
  • Požar v okolici Ruš - 7
  • Požar v okolici Ruš - 1
  • Požar v okolici Ruš - 2
  • Požar v okolici Ruš - 4
  • Požar v okolici Ruš - 5
  • Požar v okolici Ruš - 3
Gasilci so pogasili okoli šest hektarjev travne površine.
Gasilci so pogasili okoli šest hektarjev travne površine. (Foto: Miamedia)

Uprava RS za zaščito in reševanje je zaradi dolgotrajnega obdobja brez padavin v torek razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Kljub temu so imeli gasilci polne roke dela. Največ travniških požarov je izbruhnilo v okolici Maribora.

Prostovoljni gasilci medobčinske gasilske zveze Ruše so s pravočasno intervencijo preprečili, da bi se požar v naselju Lobnica v bližini Ruš razširil na bližnje pohorske gozdove. Zagorela je še trava na Pobreški cesti v Mariboru in v naselju Vodole. Gasilci pa so morali posredovati tudi v Slivnici pri Mariboru in v bližini Kungote.

Ogenj je suho travo oblizoval tudi na Dolenjskem, predvsem v okolici Novega mesta in Krškega. Prav tako pa je ogenj povzročal preglavice ponekod na Krasu in Primorskem.

Prepovedano kuriti v naravi

Uprava RS za zaščito in reševanje sporoča, da je zaradi požarne nevarnosti v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče predmete in druge snovi, ki lahko povzročijo požar.
Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, inšpekcija za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter policija bodo zato v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor.

Policisti v času, ko je razglašena velika požarna ogroženost, v primeru ugotovljenih kršitev podajo predlog pristojnemu Inšpektoratu Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Zakon o gozdovih jih pooblašča, da izrekajo globe tistim, ki kurijo na neurejenih kuriščih, požigajo travišča in ledine na območju, kjer ogenj lahko ogrozi gozd ali pa kurijo v gozdovih na Krasu oziroma v gozdovih, ki so določeni za požarno ogrožene gozdove. Posameznika lahko za prekršek kaznujejo z globo od 200 evrov do 600 evrov.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/vec-pozarov-v-okolici-maribora.html

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.