Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
1 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Koledar)

člani: 0
gosti: 1

več...
Slovenija : Primorski vikend “pobeglih” požarov
Objavil Scottusa - 20.2.2012 21:32:40 (707 x prebrano) Novice tega avtorja

Na pobočju Sabotina je tik ob meji zagorela suha trava in grmičevje. Skupaj okoli 10 hektarjev so skupaj pogasili poklicni gasilci iz Nove Gorice in prostovoljni gasilci iz Šempetra, Dornberka, Dobrovega in Nove Gorice.

PRIMORSKAhttp://primorske.si/app_themes/pn/css/slike/arrow_orange.gif); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; background-position: 5px 2px; background-repeat: no-repeat no-repeat; ">> V soboto in nedeljo je lepo vreme na njive zvabilo številne kmetovalce, ki so pričeli s čiščenjem in kurjenjem vejevja. Očitno pa so pri tem mnogi podcenili veter in izredno suho podrast, saj so imeli poklicni in prostovoljni gasilci z manjšimi in večjimi požari veliko dela.

Ogenj je bežal nadzoru

V Kneži je občanu med kurjenjem suhe trave ogenj ušel nadzoru. Posredovali so gasilci PGD Kneža. Pogasili so manjši požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

Nad Vogrskim je pri spomladanskem čiščenju ogenj ušel nadzoru. Posredovali so gasilci PGD Šempeter in poklicni gasilci iz Nove Gorice. Pogasili so požar, ki je zajel približno 400 kvadratnih metrov suhe trave in podrasti.

V Dolenji Trebuši se je ob sežigu odpadnega listja in vejevja ogenj razširil in ušel nadzoru lastnika zemljišča. Požar, ki je zajel približno 150 kvadratnih metrov travniške površine, je ob pomoči soseda omejil lastnik zemljišča. Dokončno so ga pogasili gasilci PGD Dolenja Trebuša.

V Kromberku je pri sežiganju trave ogenj ušel nadzoru. Požar na površini 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci Nova Gorica.

V Volčji Dragi je pri čiščenju sadovnjaka ogenj ušel nadzoru in se razširil na suho travnato površino. Gasilci PGD Šempeter so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Pri Slavini je domačinu pri kurjenju v naravi ogenj ušel izpod nadzora. Požar na površini okrog petih hektarov so pogasili gasilci PGD Slavina.

V Dolnjem Zemonu v občini Ilirska Bistrica je gorela suha trava. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so pogasili požar na površini okoli 4 hektare.

Vžgalo se je “samo od sebe”:

Pri Mali Bukovici pri Ilirska Bistrici je zagorela suha trava in grmovje. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so pogasili požar na površini 10 hektarov.

V soboto popoldan so koprski poklicni gasilci in prostovoljci iz Krkavč odhiteli v Šmarje. Tam je ob cesti za Grintovec, na površini 5000 kvadratnih metrov gorela trava in grmičevje. V požaru je zgorelo tudi 50 trt.

Med naseljema Bilje in Bukovica v občini Renče-Vogrsko je zagorel drog elektro distribucijske napeljave in trava ob njem. Gasilci PGD Šempeter so pogasili drog, električni vodnik, instalacijo in 1000 kvadratnih metrov trave.

V Kobaridu pa je zagorel senik. Ogenj se je razširil na bližnje gospodarsko poslopje. Požar so pogasili gasilci iz PGD Kobarid.

Požari ob železniških tirih

Med Lokvijo in Divačo, je gorelo ob železniški progi.

Gorelo je še med Divačo in Dolnjimi Vremami, skupne površine okrog 1000 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Senožeče. Ob progi se je vžgalo tudi pri Lokvi. Požar na dveh mestih, skupne površine okrog 7000 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Lokev, Divača, Senožeče in gasilci iz Sežane.

Piščanci niso zagoreli

V Dolenjah pri Ajdovščini je zagorela žagovina v piščančji farmi. Gasilci GRC Ajdovščina so v pritličju in I. nadstropju farme pogasili žagovino na 160 kvadratnih metrih. V požaru so se poškodovali napajalniki za vodo in hrano. NR

VIR: Primorske.si

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.