Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 4

več...
Slovenija : 60 let PGD Breg
Objavil BAČO - 8.7.2011 10:26:30 (893 x prebrano) Novice tega avtorja

8.7.2011 | 08:00

V soboto, 2. 7. 2011, je bilo v vasi na Bregu veselo in slovesno. Gasilke in gasilci PGD Breg smo namreč praznovali 60-letnico ustanovitve in uspešnega delovanja našega društva.

V ta namen je 16 moških in ženskih ekip tekmovalo že na tretjem tradicionalnem gasilskem memorialu Antona Kožarja. Sledila je proslava, ki se je začela s slavnostnim postrojem gasilskih društev iz bližnje in daljne okolice ob spremljavi Železničarske godbe Zidani Most.
Predsednik društva Gregor Horvat se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki smo na kakršen koli način pripomogli k dobremu delovanju društva, ki v majhnih krajih ne nudi samo pomoči ob požarih in drugih naravnih nesrečah ter ujmah, ampak je gonilo vseh kulturnih in družabnih prireditev v vasi. Tudi slavnostni govornik, župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, nam je ob jubileju čestital in se nam zahvalil za trud, opravljeno delo in dobro sodelovanje, hkrati pa razvil nov prapor, ki smo ga po 45. letih zamenjali s pomočjo krajanov, gasilcev in ostalih donatorjev. Najbolj zaslužnim gasilcem je predsednik GZ Sevnica, Zvone Košmrl, podelil priznanja, posebno odlikovanje GZ Slovenije pa je prejelo tudi društvo.
V kulturnem programu so sodelovali še plesalke in plesalci Folklornega društva Brusači iz Radeč in mladi, nasmejani gasilec Kristjan Štigl, ki je raztegnil meh.
Po uradnem delu je sledila še veselica, ki se je skupaj s Fanti izpod Lisce zavlekla pozno v noč.
Sestavila: Petra Plazar
Foto: Nejc Volarič

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 951
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.