Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
3 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 2

pilot, več...
Slovenija : Z novim gasilskim vozilom v Zabukovju NA POMOČ!
Objavil BAČO - 20.6.2011 12:01:12 (1130 x prebrano) Novice tega avtorja

20.6.2011 | 07:50

Zadnje dni, tedne, mesece, leto in leta smo se pripravljali na trenutek, ko se bo proti Zabukovju usmerilo veliko število gasilskih vozil sosednjih društev v počastitev prevzema novo nabavljenega gasilskega vozila WV Transporter 4x4.

In trenutek slavnostnega prevzema s prireditvijo je stekel v toplem junijskem večeru v Večnamenskem domu v Zabukovju. Po uvodnem pozdravu predsednika Gasilskega društva Zabukovje Tineta Kinka je bilo iz besed Predsednika GZ Sevnica gospoda Zvoneta Košmerla razbrati, da je izredno pohvalno, da nam je uspelo v časih, ki so neusmiljeni tako do posameznikov kot društev, nabaviti novo vozilo.
Sami gasilci smo skozi leta varčevali finančna sredstva, vlagali ogromno svojih sredstev v upanju približevanja novemu cilju. Ni se nam bilo prijetno obračati na ostale krajane in donatorje za pomoč, vendar smo se poslužili tudi tega. In tako je prišel častni trenutek spremljanja gasilskega sprevoda. S praporji gasilskih društev in njihovih članov smo pospremili novo gasilsko vozilo po poti od večnamenskega doma proti gasilskemu domu.
Častno je bilo biti poleg ob blagoslovu vozila, ki ga je opravil domači gospod župnik sv. Lenarta, v upanju, da nas bo na naših poteh spremljala sreča, ki v nesreči mora biti prisotna. Lepo je bilo prisluhniti besedam župana Srečka Ocvirka v pohvali, da smo uspeli. V trenutkih tako velike pridobitve je veliko tudi nasmeh, dovolj je topel stisk roke; vse to pove, da pripadamo eni veliki skupini, ki jo veže človeškost in boj za obstanek v morebitnih najhujših trenutkih.
V pripravah na sobotni sprejem novega vozila je bilo zaznati marsikaj; mnogo drobnih pogledov delčka negotovosti v primeru, da kaj ne bi potekalo kot bi moralo; dober občutek v trenutku zavedanja - saj je vse  v redu in saj bo vse v redu. Narejeni kilometri naših članov, žrtvovane ure, ukraden čas. Nenehno zvonenje mobitelov, elektronska pošta, vezi, ki so se sploh v zadnjih tednih prepletale med nami domala 24 ur na dan in brez vsega tega ne bi uspeli. Vse skupaj je bilo obdano z veliko mero odgovornosti in spoštovanja do društva in zavedanje svojega poslanstva v društvu.
Upajmo, da nas bo naše novo gasilsko vozilo vodilo srečno in uspešno po naših strmih hribovskih poteh. Zavedamo se, da je tu čas, ko naravne nesreče še bolj ogrožajo imetja in varnost ljudi. Z usposobljenimi gasilci in novim vozilom smo vsak hip tu, pripravljeni na klic NA POMOČ.
Verjamemo, da je naša prireditev pustila lepe spomine mnogim ljudem. Veselica z ansamblom Dori je trajala do jutranjih ur. Ogromna množica ljudi je bila potrditev, da smo ponovno pripravili nekaj vzpodbudnega in veselega.
Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo botru novega vozila, GZ Sevnica, občini Sevnica, KS Zabukovje in vsem donatorjem ter krajanom za finančna sredstva in prostovoljno delo.
Članici PGD Zabukovje:
Darja Pačnik
Andreja Trefalt

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.