Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 4

več...
Slovenija : Tekmovanje članov, članic in starejših gasilcev GZ Trebnje
Objavil BAČO - 8.6.2011 2:20:08 (921 x prebrano) Novice tega avtorja

7.6.2011 | 14:00

V nedeljo popoldan se je na vaškem trgu na Selih pri Šumberku zbrala velika množica gasilk in gasilcev, ki so bili tega dne udeleženci tekmovanja GZ Trebnje. Tekmovanja se je udeležilo 43 ekip iz 23-tih prostovoljnih gasilskih društev.

Za članice in člane je tekmovanje potekalo v obliki avtorellya z začetkom pri gasilskem domu v Trebnjem, kjer je bila sprejemna komisija in pregled vozila. Nato so pot nadaljevali po gasilski trasi na Vrhtrebnje, kjer je potekala štafeta z ovirami na 400 m, in nato dalje do PGD Vrhe.
V tamkajšnjem gasilskem domu so se ekipe preizkusile v vezanju vozlov, pred novim gasilskim domom v Dobrniču pa na vaji z motorno brizgalno ter pred gasilskim domom v Logu opravili še tekmovalno nalogo razvrščanja.
Tekmovalo je tudi sedem ekip starejših gasilcev. To tekmovanje je potekalo z dvema vajama v PGD Zagorica, nato pa so odšli na zaključni kraj tekmovanja. V PGD Sela pri Šumberku je bila zaključna točka, kjer je bila tudi obračunska komisija, ki je pripravila rezultate za razglasitev na vaškem trgu. Pred razglasitvijo so poleg predsednika in poveljnika zveze organizatorice tekmovanja tekmovalke in tekmovalce pozdravili še tamkajšnja predsednica KS gospa Bogdana Brilj in predsednik GZ Ivančna Gorica, gospod Lojze Ljubič. Iz te zveze so bili prisotni tudi gasilski sodniki, ki so pomagali opravljati sodniško delo domačim sodnikom.
Razglasitev so začeli pri starejših gasilcih. Prva tri mesta s prejemom pokala so osvojile ekipe iz PGD Mirna, Mokronog 1 in Dobrič. Pri članicah kategorije B sta tekmovali le dve ekipi, PGD Štatenberk in Sela pri Šumberku, pri članih kategorije B pa Velika Strmica, Mokronog in Ponikve. V kategoriji članic A je tekmovalo 6 ekip, pokale pa so osvojile gasilke PGD Štatenberk, Dobrnič in Ševnica. V kategoriji članov A je sodelovalo 22 ekip, pokale pa so v društvene vitrine odnesle ekipa iz PGD Štatenberk, Velika Strmica 1 in Ševnica.
Letošnje tekmovanje je bilo hkrati tudi tekmovanje za prehodni pokal GZ Trebnje, ki ga je osvojila ekipa z najvišjim številom točk v kategoriji članov, ekipa PGD Štatenberk. Prve tri ekipe posamezne kategorije bodo lahko 19. junija v Novem mestu nastopile na regijskem tekmovanju.
GZ Trebnje

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.