Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
9 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 9

več...
Slovenija : Gasilke s Črešnjevca vabijo
Objavil BAČO - 26.2.2011 8:12:58 (1239 x prebrano) Novice tega avtorja

Petek, 25.2.2011

V soboto, 26. februarja 2011, članice PGD Črešnjevec vabijo v Kulturni center Semič, da bi se predstavile širši publiki. Dekleta napovedujejo zanimiv večer s pestrim in zabavnim programom. Z vašim obiskom in plačilom vstopnine 5 € pa jim boste pomagali pri uresničevanju njihovih ciljev, ki jih čakajo v letošnjem letu. Prireditev se bo začela ob 18. uri. Ob tem so nam poslale naslednji predstavitveni zapis:

Ekipa članic A PGD Črešnjevec prihaja iz Bele krajine, natančneje iz GZ Semič. Ekipo sestavlja devet deklet in sicer: desetarka Helena Malnarič, strojnica Viktorija Plut, sel Sandra Simonič, napadalka 1 Jana Jakša, napadalka 2 Andreja Verdnik, vodarka 1 Katja Malnarič, vodarka 2 Katja Lovrin, cevarka 1 Maja Jakša in cevarka 2 Ingrid Kocjančič. Delujejo pod mentorstvom Jožeta Malnariča ml. Njihova pot se je začela pred petimi leti, ko so kot mladinke dosegle naslov državnih prvakinj. Glede na uspeh se je že takrat vedelo, da ekipa veliko obeta. Leto kasneje so že prestopile v kategorijo Članic A. S prva so tekmovale na domačih tekmovanjih, kjer so si pridobile dovolj znanja in izkušenj za nadaljnja tekmovanja na državni ravni. Nov uspeh so dosegle leta 2008, na gasilskem državnem tekmovanju v Ravnah na Koroškem. Osvojile so drugo mesto in se s tem uvrstile na kvalifikacije za gasilske olimpijado v Ostravi na Češkem. Na kvalifikacijah za olimpijado so osvojile nehvaležno drugo mesto. Vendar pa jim to ni vzelo motivacije, saj ima ekipa zdaj nov cilj uvrstitve na naslednjo olimpijado v Treviso v Italiji.

Letošnje leto so tekmovale za Pokal gasilske zveze Slovenije, ki je obsegal rezultate petih tekmovanj. Ekipa se lahko pohvali s tremi prvimi mesti, enim drugim in enim tretjim mestom, kar dokazuje, da so si več kot zaslužile naziv Pokalnih zmagovalk 2010. Pred drugo uvrščeno ekipo so imele kar 24 sekund prednosti. Imele so tudi najhitrejšo vajo sezone v kategoriji članic A, in sicer s časom 38,8 sekunde. Za vse te odlične rezultate jih je GZ Slovenije nagradila s potovanjem na Češko in zastopanjem Slovenije na njihovem državnem tekmovanju v Dvur Kralove nad Labem, ki je potekalo 25. 9. 2010. Tekmovanje je potekalo po pravilih CTIF. Udeležile so se ga  najboljše ekipe iz Češke ter poleg Slovenije še predstavniki Nemčije, Poljske in  Madžarske. Vsaka ekipa je opravila dve vaji, ki sta zajemali vajo z motorno brizgalno in štafeto z ovirami. Slovenske predstavnice, ekipa članic A PGD Črešnjevec (GZ Semič), so obe vaji opravile več kot odlično in v obeh dosegle najboljši rezultat. Zasluženo so osvojile prvo mesto. Spoprijateljile so se tudi z ekipami iz drugih držav, posebno s tekmovalci iz Poljske in Nemčije, slednji jih naslednje leto vabijo na njihovo tekmovanje. Na poti domov so si ogledale še čudovito Prago in tako uspešno zaključile letošnjo tekmovalno sezono. Polne vtisov so povedale, da jim bo to tekmovanje ostalo v zelo lepem spominu, Češka pa si bo slovenske predstavnike zapomnila po dobri pripravljenosti in veselem športnem duhu.

Že nekaj let  uspešno tekmujejo tudi v belokranjski ligi, saj vsako tekmovanje prinaša nove izkušnje. Tudi v letu 2010 so bile v ligi nepremagljive. Pravijo, da je za takšen rezultate potrebno veliko vaje, truda, odrekanj in predvsem dobre volje. Trenirale so tako pozimi kot poleti.  Že sedaj pa načrtujejo tudi priprave za naslednje leto. Priznajo, da imajo v ozadju veliko pomoč in podporo zelo uspešne desetine članov B PGD Štrekljevec, za kar so jim zelo hvaležne. Zahvaljujejo se tudi domačemu društvu PGD Črešnjevec za njihovo podporo.

Helena in Katja Malnarič

Vir: www.lokalno.si

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.