Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
3 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 2

gubina, več...
Slovenija : Požar v podjetju Pinus
Objavil stoplopar - 14.10.2010 13:27:25 (1564 x prebrano) Novice tega avtorja

V štajerskem podjetju Pinus v Račah, ki proizvaja fitofarmacevtska sredstva, je odjeknilo več eksplozij. Ljudje se bojijo zastrupljenega zraka.

Ljudje, ki živijo v bližini podjeetja Pinus so slišali več eksplozij, zdaj pa se iz dimnikov suklja gost dim. V podjetju za zdaj o tem, kaj se dogaja in kaj je eksplodiralo molčijo. "Za zdaj vam ne morem nič povedat," nam je dejal vodja proizvodnje Zlatko Partljič, ki je sicer na prizorišču požara.

Ljudi je strah, da bi prišlo do onesnaženja zraka, saj podjetje Pinus izdeluje fitofarmacevtska sredstva, med drugim strupe.

Po nekaterih informacijah, naj bi prišlo do eksplozij v pečeh, zato ogenj navzven ni viden.

Na terenu so tako prostovoljni gasilci iz Rač in Frama kot tudi poklicni gasilci iz Maribora.
Okoli četrte ure popoldne pa so iz podjetja v sporočilu za javnost zapisali, da je do manjšega vžiga na doziranju ene od treh peči prišlo okoli 11.45.

V Pinusu TKI d. d. so še zapisali, da je sežigalnica odpadkov organizacijsko in prostorsko ločena od proizvodnje fitofarmacevtskih sredstev.

"Prostorska ločenost posameznih obratov je eden od osnovnih varnostnih ukrepov, ki zagotavlja odstotnost medsebojnih vplivov med proizvodnimi procesi ter tudi predstavlja minimalni varnostni standard v industriji."

"Pri tem je šlo za sežig popolnoma nenevarnih odpadkov iz plastike, ki so bili dozirani v tedaj še prazno peč. Posledica je bil gost dim, sam ogenj pa se ni širil od mesta nastanka," so zapisali in dodali, da je bil požar pogašen v roku pol ure, pri tem pa je nastala le manjša materialna škoda.

Zahvala zaposlenim
"Veseli nas, da smo ob takšnem dogodku, ki je na srečo manjšega obsega, lahko dokazali, da so naši varnostni mehanizmi hitri in učinkoviti. V nobenem trenutku ni bilo nikakršne nevarnosti za kateregakoli od zaposlenih ali za okolje," je izjavil predsednik uprave Pinusa TKI d.d. Andrej Andoljšek in dodal: "Ob tem želim pohvaliti zaposlene v Pinusu za pravilno ukrepanje skladno z uveljavljenimi varnostnimi postopki ter se seveda zahvaliti gasilskim brigadam Fram‐Rače in Maribor za hitro odzivnost in pomoč."Okoliški prebivalci so bili v skrbeh
Ljudje v bližini podjetja Pinus, ki proizvaja fitofarmacevtska sredstva in v katerem je prišlo nekaj pred poldnevom do več eksplozij, so se po požaru bali za zdravje.

Služba za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami je odpoklicala prostovoljne gasilce, ker niso primerno opremljeni, če res uhajajo kakšne strupene snovi, na teren pa je prispela tudi enota ekološkega laboratorija iz Maribora. Gasilci so takrat svetovali ljudem, naj ostanejo doma in zaprejo okna
Vir: žurnal 24

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.