Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
6 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Koledar)

člani: 1
gosti: 5

nejc321, več...
Slovenija : Brez elektrike ostalo okoli 3600 odjemalcev
Objavil stoplopar - 19.9.2010 12:41:38 (1050 x prebrano) Novice tega avtorjaElektro Ljubljana je zaradi naraščajoče vode že včeraj prekinil dobavo električne energije delu gospodinjstev na Viču. Danes je stanje še slabše, saj voda ne upada, temveč na večini lokacij narašča. Preventivno je izklopljenih 18 transformatorskih postaj.

Še vedno brez elektrike

Zaradi naraščajoče vode je podjetje Elektro Ljubljana že včeraj na poziv odjemalcev in gasilskih enot izvajalo preventivne izklope nizkonapetostnih vodov in transformatorskih postaj (TP), in sicer tam, kjer je voda dosegla nivo razdelilnih omaric in nizkonapetostnih priključkov.

Dež še vedno pere Slovenijo. Največ dežja na območju Ljubljane je padlo med 2. in 3. uro ponoči. Glavni naval vode je bil na Gradaščici pri Dvoru ob 4.30, zjutraj pa se je na poplavnem območju ob Malem grabnu voda pričela umikati. Območje si je že ogledal ljubljanski župan Zoran Janković.

Ob 9. uri se je na nekaterih območjih voda toliko umaknila, da so pripadniki Civilne zaščite pričeli s pomočjo občanom pri črpanju vode na jugo-zahodnem delu Ljubljane, je sporočil namestnik načelnika ljubljanske civilne zaščite Robert Kus. Črpati so pričeli na Cesti na Vrhovce, kjer se je vodotok že dovolj umaknil proti strugi, izvajajo ga tudi na območju Gameljn. Z umikanjem vode v vodotok bodo povečevali območje črpanja.

Kot ocenjujejo, bo črpanje trajalo vsaj 24 ur. Ni mogoče, da bili vsi objekti takoj na vrsti. Vodo bodo gasilci lahko črpali do globine 15 cm (tehnična značilnost potopnih črpalk), preostanek vode naj prebivalci odstranijo ročno. V poplavah uničeno stanovanjsko opremo naj prebivalci odložijo na mesta za zbiranje kosovnih odpadkov. Odvoz na poplavnem območju na Viču bo v torek, 21. septembra zjutraj. Ostale poplavne odpadke ločujte in odlagajte v svoje zabojnike kot je to običajno. Če je nujno potreben odvoz poplavnih odpadkov, pokličite Snago na telefonsko številko 041 341 800. Odpadke lahko občani jutri in naslednje dni tudi sami odpeljejo v zbirni center na Barje. To še posebej velja za nevarne snovi (barve, laki), svetujejo.

"Samovoljno kopanje kanalov za odvodnjavanje poplavne vode je prepovedano. S takšnim dejanjem, ki le malo pomaga enem objektu, lahko povzročite poplavljanje velikega števila objektov nizvodno in se izpostavite odškodninski in kazenski odgovornosti."

Robert Kus

Poplave se bodo nadaljevale na območju Barja in ob Ljubljanici, kjer bo voda še naraščala. Prebivalci na tem območju naj še naprej ščitijo svoje objekte pred vdorom vode in naj dvignejo predmete na višjo raven.

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Pripete datoteke: 60522567.jpg 
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.