Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
19 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Koledar)

člani: 3
gosti: 16

pes, mičo1212, gubina, več...
Slovenija : Rdeči alarm skoraj za celo državo
Objavil Anonimnež - 17.9.2010 22:01:36 (1608 x prebrano) Novice tega avtorja
Slovenija

Agencija RS za okolje je zaradi močnih padavin za celotno Slovenijo, razen za jugovzhod države, razglasila najvišjo, to je rdečo stopnjo nevarnosti. Opozorilo velja do 6. ure zjutraj.

Pod podvozom pod železnico pri Tivoliju na Celovški cesti, kjer se je nabrala voda, so obstali trije avtomobili in avtobus ter ohromili promet v središču mesta. Avtomobil je obtičal tudi v podvozu na Drenikovi ulici v Ljubljani, kjer je voda v podvozu že višja od pol metra. Zaradi poplavljenih podvozov pod železnico je v Celju zaprta Teharska cesta. Zaradi poplavljenih cestišč so popolnoma zaprte ceste Moravče–Izlake pri Plesu, Izlake–Zagorje v Zagorju, Trojane–Izlake pri Orehovici, Moravče–Izlake pri Mlinšah, Logatec–Žiri pri Brekovici, Ljubljana–Polhov Gradec pri Šujici in Ljubljanica–Vrhnika v Horjulu na Ljubljanski cesti. Zaradi poplavljenega cestišča je promet  oviran na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Zaradi plazu na cesti je oviran promet na glavni cesti Robič–Staro selo, polovična zapora je tudi na cesti Predmeja–Slokarji.

    "Do poplav prihaja v podvozih na Celovški cesti pri Tivoliju (linija 1, 3, 5, 7, 8 in 25), na Drenikovi cesti (linija 22) in na Zaloški cesti pri Petrolu (linija 11). Prihaja do večjih motenj in preusmerjanj linij. Trasa obvoza se določi na osnovi prometnih razmer in je ne napovedujemo vnaprej, nekateri alternativni obvozi bodo po Slovenčevi in Litostrojski. Potnikom svetujemo, da se za informacijo o stanju v prometu obrnejo na voznika ali pokličejo nadzorni center na telefonsko številko 01-5822-425."

LPP

Promet je povečan v večjih mestih ter na mestnih obvoznicah. Zastoji nastajajo na primorski avtocesti na izvozih Brezovica in Vrhnika v smeri Kopra, na gorenjski avtocesti od Šentvida proti Vodicam ter med priključkom Podtabor in predorom Ljubno v smeri Jesenic, na štajerski avtocesti med razcepom Zadobrova in priključkom Šentjakob v smeri Celja in na celotni ljubljanski obvoznici.

MOL: Protipoplavne vreče dobite na komunali

Kot so sporočili z MOL, lahko na poseljenem območju zvečer in ponoči predvsem ob vodotokih Ljubljanice, Gradaščice, Malega grabna in Gameljščice pričakujemo poplave. Zato prebivalce na omenjenih področjih pozivajo, naj zaščitijo svoje premoženje. Iz nižjih prostorov naj v višje umaknejo premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Za zadrževanje poplavnih voda naj uporabijo priročna sredstva (vreče peska, PE folijo ali širok lepilni trak).

Sicer pa prebivalci s poplavno ogroženih območij lahko omejeno količino protipoplavnih vreč dobijo na Komunalnem podjetju Ljubljana, Tbilisijska cesta 61, kjer jih lahko tudi napolnijo s peskom, so še dodali.

Zagorje ob Savi: Poplavilo proizvodnjo podjetja Svea

Predstavnik podjetja Svea je za 24ur.com dejal, da je njihova proizvodnja v Zagorju ob Savi poplavljena. Ocenil je, da je nivo vode visok okoli 1,20 metra, tam pa so gasilci in predstavniki civilne zaščite, ki poskušajo rešiti, kar se rešiti da. Pri tem jim pomagajo tudi delavci podjetja.

Voda je zalila tudi del bolnišnice Trbovlje. Neuradno smo izvedeli, da so razmere že pod kontrolo in da zaposleni čistijo posledice poplave. Na pomoč so jim priskočili tudi gasilci, ki so jim pripeljali dve črpalki za vodo.

Na Gorenjskem in Celjskem brez večjih težav

"V jutranjih urah je kazalo, da bo problematično v Bohinju in Železnikih, zato je bilo na teh območjih izvedenih največ pripravljalnih aktivnosti. V pripravljenosti so občinski štabi civilne zaščite, prav tako gasilci, vse smo pozvali, naj preverijo zaloge protipoplavnih vreč in se organizirajo glede polnjenja vreč," je povedal vodja kranjske izpostave uprave za zaščito in reševanje Jernej Hudohmet. Ob tem je dodal, da se razmere za zdaj umirjajo.

    Težav v železniškem prometu ni.

Na celjski izpostavi uprave za zaščito in reševanje so bili obveščeni, da so meteorne vode zalile trg v Vranskem in podvoz na cesti pri pošti v Celju. Razen tega drugih posebnosti ni.

Prav tako o morebitnih težavah zaradi obilnejšega dežja niso bili obveščeni na slovenjgraški izpostavi uprave za zaščito in reševanje.

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.