Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
12 uporabnik(-ov) online (4 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 12

več...
Slovenija : Nov prapor za novo obdobje
Objavil BAČO - 27.6.2010 10:50:32 (1135 x prebrano) Novice tega avtorja

Sobota, 26. junij 2010

“Zahvaljujem se vsem članom društva za vsak korak, ki smo ga prehodili na 30-letni poti v pomoč našim krajanom,” je na svečanosti poudaril predsednik gasilskega društva Korte Dušan Grbec. Ob 30-letnici so kortežanski gasilci dobili nova praporja, sredi prihodnjega meseca pa se bodo vozili z novim kombijem.

Prostovoljno gasilsko društvo Korte so ustanovili leta 1980, v začetku je štelo 15 članov. Leto kasneje so skupaj z balinarji sezidali prizidek k zadružnemu domu, v katerem so kasneje uredili gasilski dom, leta 1982 pa so dobili prvo vozilo, ruski UAZ. Tri desetletja kasneje je podoba društva bistveno lepša: društvo šteje 103 člane, med katerimi je 34 pionirjev, deset nižjih gasilskih častnikov in kar 59 gasilcev. Operativna enota šteje dve desetini, v garaži imajo poleg prvega vozila še dva terenca. Julija naj bi dobili še kombi za prevoz moštva.
Jubilej so praznovali na nedavni slavnostni seji in prireditvi, ki se je začela z gasilsko parado. Na seji so podelili številna priznanja, tudi štiri posebna priznanja prvim vodilnim v društvu: prvemu predsedniku Francu Bratožu, prvemu poveljniku Oktaviju Vuku, prvemu mentorju mladine Edvardu Krbavčiču in članu prvega upravnega odbora Miranu Koreniki. Osrednja prireditev se je začela s parado, v kateri so sodelovali praktično vsi kortežanski gasilci s kolegi iz številnih primorskih gasilskih društev, za njimi pa so pripeljali še 14 gasilskih vozil. Ob koncu svečanosti sta direktor izolske Komunale Alojz Zorko in župan Tomislav Klokočovnik kot botra razvila nov društveni prapor in ga izročila predsedniku društva Dušanu Grbcu. Lilijana Novak iz gostilne Korte pa je bila botra pionirskemu praporju. Namestnik predsednika Gasilske zveze Slovenije Vilij Bržan je podelil bronasto odlikovanje Brunu Babiču, srebrno predsedniku Dušanu Grbcu in zlato priljubljenemu mentorju kortežanske gasilske mladine Marinu Grbcu. Ob tej priložnosti so mu v društvu podelili tudi naziv častnega poveljnika. Kljub uspešnemu delu kortežanske gasilce tare velika prostorska stiska, saj je njihov dom premajhen, dom na Maliji pa neuporaben. Z občino in KS se dogovarjajo, da bi tistega na Maliji zamenjali za prostore nekdanje trgovine v Kortah, tik ob gasilskem domu. DC

Vir: http://www.primorske.si/Primorska/Istra/Nov-prapor-za-novo-obdobje.aspx

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.