Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
7 uporabnik(-ov) online

člani: 2
gosti: 5

marjan82, pes, več...
Slovenija : Imajo na Celjskem požigalca?
Objavil gobi - 20.7.2009 17:11:13 (1316 x prebrano) Novice tega avtorja

V nedeljo zjutraj so morali celjski poklicni gasilci posredovati ob požaru, ki se je razplamtel v zaklonišču pri Osnovni šoli Frana Roša

Neuradno smo izvedeli, da je bilo v zaklonišče pred tem vlomljeno, in kot kaže, je bil na delu požigalec — Neurejene intervencijske poti oteževale delo gasilcem, ti so morali podreti ograjo

Celje, 19. julija

Zjutraj so morali gasilci in gasilka iz celjske poklicne enote odhiteti na Cesto na Dobrovo. Iz zaklonišča tik ob Osnovni šoli Frana Roša se je namreč valil gost dim. Ko so ognjeni bojevniki vstopili v zaklonišče, sta jih je pričakali slaba vidljivost in visoka temperatura.

Kot je razložil Milan Kroflič, vodja intervencije, so znotraj gorele smeti, kavči, jogiji, pohištvo in še mnogo navlake, ogenj pa se je razširil tudi na dva prostora v velikosti 1600 kvadratnih metrov. Čeprav je zaklonišče popolnoma uničeno, bi se lahko zgodila precej večja katastrofa. Gasilci so namreč še pravi čas preprečili, da se ogenj ni razširil v šolo, saj so bila vrata drugega vhoda, ki vodi v zaklonišče, le priprta.

Edini strošek, ki ga bo zdaj imela šola, je na srečo le pleskanje glavne jedilnice in nekaj preostalih prostorov, ki jih je delno uničil dim.

Dodati je treba tudi to, da so imeli gasilci zaradi neurejenih intervencijskih poti velike težave z dostopom do dvorišča šole, kjer je tudi vhod v zaklonišče. Tako so se lahko pripeljali zgolj z enim gasilskim vozilom z vodo, ki je v bistvu namenjeno terenski vožnji (MB Unimog), in še zanj so morali najprej podreti leseno ogrado. Večja gasilska vozila so bila od šole oddaljena več kot 150 metrov. Kroflič si niti pomisliti ne upa, kako bi gasili, če bi ogenj zajel šolo in k objektu ne bi mogli pripeljati težje tehnike, kot je na primer avtolestev.

Dušan Marat s celjske policijske uprave je dejal, da zbirajo obvestila o tem, ali je bilo v objekt resnično vlomljeno. Potrdil nam je, da se v njem rada zbira mladež, da pa ne morejo reči, ali je šlo za požig in kaj je povzročilo požar.
Vir:SN

Ocena: 10.00 (1 glas) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.