Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
10 uporabnik(-ov) online (3 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 1
gosti: 9

nejc321, več...
Slovenija : Abeceda gašenja začetnih požarov
Objavil pes - 1.11.2008 18:58:12 (2429 x prebrano) Novice tega avtorja

Člani prostovoljnih gasilskih društev občine Podvelka so tudi v letošnjem oktobru, mesecu požarne varnosti, opravili številne aktivnosti za večjo varnost pred požari ter za njihovo varno in učinkovito gašenje.

(Jože Marhl)
Gašenje gospodarskega poslopja kmetije


Med drugim so v svojih gasilskih domovih priredili dneve odprtih vrat za občane pa tudi za učence osnovnih šol, da so spoznali osnovno gasilsko tehniko in se jo naučili uporabljati ob požaru, seveda pa so bili seznanjeni tudi s tem, kako preprečiti požare. Abecedo gašenja začetnih požarov so spoznavali že tudi otroci iz vrtcev. Da bi gasilci preizkusili svojo usposobljenost in ugotovili, kako bi se v akciji ujeli s sosednjimi gasilskimi društvi, so zadnje dneve v oktobru izvedli združeno gasilsko vajo - gašenje požara na obmejni hribovski kmetiji Klemenovo na Kapli na Kozjaku in vajo reševanje potnikov iz vozila, poškodovanega v prometni nesreči. Na vajah so sodelovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev iz občine Podvelka, iz Radelj ob Dravi, iz Avstrije pa so se vaje udeležili gasilci iz sosednjega Oberhaaga in Arnfelsa.

Združeno gasilsko vajo je vodil poveljnik PGD Kapla na Kozjaku Domen Štrablek. Vajo so si ogledali številni gostje iz Slovenije in Avstrije, med njimi poveljnik Gasilske zveze Dravske doline Primož Ternik in župan občine Podvelka Anton Kovše, ki je v svojem nagovoru pohvalil strokovnost gasilcev in se jim zahvalil za njihovo prostovoljno in požrtvovalno delo pri zaščiti in reševanju ljudi in materialnih dobrin ob požaru, elementarni ali drugi nesreči.


vir: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2008102905374687

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.