Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 4

več...
Slovenija : Odkrite strehe in podrta drevesa
Objavil Mitja - 21.11.2004 12:34:49 (1636 x prebrano) Novice tega avtorja

Močan veter je včeraj na območju Maribora povzročil veliko nevščenosti

Z restavracije center je veter onašal steklo, na Trgu svoboe pa prevračal stojniceFoto: Igor Napast
V Mestnem parku je veter podiral drevesa.


Relativno kratko neurje je včeraj malo čez poldne zajelo mariborsko mestno jedro. Veter je odkril kar nekaj streh, med njimi streho Talisa, zasebne hiše v Ulici borcev, stanovanjskega bloka v Ulici Staneta Severja, zgradbe na Šentiljski cesti, v Ulici borcev za severno mejo pa še skladišča pri Tovarni stikalnih naprav. Brez strehe so ostali tudi v Ulici heroja Zidanška, kjer ima svoje prostore balinarsko društvo, študentskemu domu na Koroški 124 pa je poškodovalo streho.

Zaradi prepiha, ki je nastal v bivši restavraciji Center, v kateri so bila že prej delno razbita okna, so sunki vetra metali inventar, tako da so se razbile še druge šipe nekoč priljubljene mariborske restavracije. Razbito steklo približno dva kvadratna metra velikih oken (teh je kar 34), ki je padlo večinoma na dvorišče med bivšo restavracijo in Zavarovalnico Maribor, je pozno popoldne že odstranjevala ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Maribor Center.

Na Partizanski cesti je popustil nosilec reklamnega panoja, na Streliški cesti pa vijaki na nosilcu semaforja. Na tržnici na Pobrežju (Greenwich) je neurje razmetalo stojnice, v izložbi na vogalu med Partizansko cesto in Cafovo ulico (bivši Ferromoto) se je polomilo steklo. V Vinarjah in Šimkovi ulici sta se podrli drevesi, na križišču med Tržaško in Ptujsko cesto je neurje poškodovalo semafor.

Kot je povedal Bojan Turčin, vodja izmene pri Javnem zavodu za zaščito in požarno reševanje Maribor, je bilo petnajst gasilskih intervencij, poleg poklicne gasilske čete pa so sodelovala tudi prostovoljna gasilska društva iz Maribora in okolice (Kamnica, Maribor mesto, Radvanje, Pobrežje, Brezje). Za koliko tolarjev škode je povzročilo neurje, bo znano v prihodnjih dneh.

Dušan Waldhütter, Mojca Grandovec
vir:večer

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.