Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
5 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 1
gosti: 4

jest_, več...
Slovenija : Na Blanci potrdili zaključek iskalno-reševalne akcije
Objavil himi - 8.7.2008 19:47:52 (1772 x prebrano) Novice tega avtorja
Slovenija

Sevnica - Iskalna akcija zadnjega pogrešanega je potekala do desete ure, ko je z zagrebškega inštituta za sodno medicino prišla potrditev, da je v Savi odkriti ponesrečenec Marjan Kogovšek.Na Blanci potrdili zaključek iskalno-reševalne akcije

Sevnica - Iskalna akcija zadnjega pogrešanega je potekala do desete ure, ko je z zagrebškega inštituta za sodno medicino prišla potrditev, da je v Savi odkriti ponesrečenec Marjan Kogovšek.


Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc, so takoj po potrditvi identitete obvestili svojce. Stekel je postopek za vračanje pogrešanega, ki bo trajal dan do dva.

V nadaljevanju zadnje novinarske konference na gradbišču hidroelektrarne Blanca je poveljnik intervencije in vodja Podvodne reševalne službe Slovenije Anton Travner v imenu vseh reševalcev svojcem umrlih izrekel iskreno sožalje. Opravičil se jim je, ker jih v času akcije - logično - niso mogli spustiti do kraja nesreče.


"Hvala vsem reševalcem in prostovoljcem"


Zahvalil pa se je tudi vsem reševalcem, ki so v akciji sodelovali. "To je njihova dolžnost, vendar so hkrati pokazali visoko stopnjo motiviranosti," je dejal. Zahvalil se je tudi prostovoljcem, ki so za ceno lastnega življenja sodelovali prostovoljno oziroma brezplačno pri reševanju. Slovenski sistem reševanja, ki temelji na poklicnih reševalcih in prostovoljcih, se je po njegovi sodbi vnovič izkazal za uspešnega. Ocenil je, da je šlo za eno največjih nesreč na reki pri nas in tudi v svetovnem merilu.

"Reševanja se skoraj ne bi dalo izboljšati"


Reševanje, tako kot je potekalo, se skoraj ne bi dalo izboljšati, je menil. Travner je napovedal, da bodo do konca meseca avgusta opravili temeljito analizo vsega dogajanja in v naslednjih reševanjih upoštevali njene zaključke.


V reševalni akciji je sodelovalo 1040 ljudi


Poveljnik Civilne zaščite za Posavje Jožef Kos je nato ob zaključku reševalne akcije vsem svojcem umrlih izrekel sožalje. Povedal je, da so ob pomoči reševalcem uspeli najti vse pogrešane. Pri tem je vseh pet dni reševalne akcije sodelovalo 1040 ljudi, od tega 198 pripadnikov specialne enote, 140 potapljačev, 16 raftarjev, 20 kajakašev, trije jamarji, 19 kinologov, 434 gasilcev, 196 policistov in kriminalistov, 96 pripadnikov Civilne zaščite in drugi.

Svojci se bodo od ponesrečencev lahko poslovili tudi ob reki


Ob koncu novinarske konference je Perc opozoril, da se danes z zaključkom akcije na območju gradbišča hidroelektrarne Blanca zopet vzpostavlja gradbišče. Vendar je družba HSE obljubila, da bo na obeh bregovih reke Save omogočila določeno mesto, kjer se bodo lahko svojci ali ostali intimno poslovili od ponesrečencev.

STA

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.