Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 1
gosti: 1

mičo1212, več...
Slovenija : Hrvaška policija gasilcem onemogočila dostop do levega brega Dragonje
Objavil himi - 8.7.2008 19:45:33 (3341 x prebrano) Novice tega avtorja
Slovenija

Ljubljana - V ponedeljkovem neurju, ki je divjalo po Sloveniji, se je podrlo tudi drevo na levem bregu Dragonje, to pa je zaprlo prehod na kolovozni poti.Hrvaška policija gasilcem onemogočila dostop do levega brega Dragonje

Ljubljana - V ponedeljkovem neurju, ki je divjalo po Sloveniji, se je podrlo tudi drevo na levem bregu Dragonje, to pa je zaprlo prehod na kolovozni poti.


Tamkajšnji občan je zato zaprosil za pomoč gasilcev, ki pa jim je hrvaška policija na kontrolni točki na Sečovljah zavrnila vstop. Zadevo so nato sanirali hrvaški gasilci, so potrdili na PU Koper.

O zaščitenem drevesu je bilo obveščeno tudi ministrstvo


O dogajanju je dopoldne obvestil občan, ki je pojasnil, da je zaradi podrtega drevesa, mimo katerega se je prebil le s težavo, poklical Regijski center za obveščanje. Ta je na kraj dogodka poslal gasilce, ki pa jim je hrvaška policija na Sečovljah preprečila dostop. Na PU Koper so potrdili, da so hrvaški policisti gasilcem preprečili dostop, dodali pa so tudi, da so zadevo kasneje sanirali hrvaški gasilci. Občan je sicer še povedal, da gre za več sto let staro drevo, ki je spomeniško zaščiteno, zaradi česar je o dogodku obvestil tudi ministrstvo za okolje in prostor.


Ponedeljkovo neurje, ki se je najprej razbesnelo na Obali, je sicer v večjem delu Slovenije povzročilo škodo, ki za zdaj še ni ocenjena. Motena je bila tudi oskrba z električno energijo.

Na Primorskem je trgalo električno napeljavo


Iz Centra za obveščanje RS so sporočili, da sta se v Izoli porušili drevesi na cesto v Dobravi, v Portorožu pri hotelu Palace pa je neurje podrlo luč javne razsvetljave. V Piranskem zalivu so opazili poškodovan jambor na jadrnici. Ker je plovilo nosilo proti Savudriji, je posredoval rešilni čoln Uprave RS za zaščito in reševanje. V Sečovljah je neurje pred tamkajšnjim gasilskim domom razmetalo klopi, več podrtih dreves pa je oviralo promet na Obali. Zaradi dreves, ki so se nagnila na električne vodnike ali jih celo pretrgala, je bila motena tudi oskrba z električno energijo.


Na Rozmanovi ulici v Kopru je strela udarila v cipreso, na Nazorjevem trgu pa je drevo padlo na parkirana osebna vozila. Ponekod v občini je voda zalila prostore stanovanjskih hiš ali dvignila pokrove kanalizacijskih jaškov. V koprskem mestnem jedru je močan veter odkril del pločevinaste strehe. Med neurjem je prišlo tudi do večjih nevšečnosti v oskrbi z električno energijo, saj so bili v izpadu daljnovodi Rižana, Malija, Šared in Sečovlje. Delavcem Elektro Primorske je uspelo večino napak odpraviti, danes pa bodo odpravljali napake v Abitantih, Rosičih in Stari mandriji.

Toča v Kobjeglavi uničila pridelke na poljih


Neurje je zajelo tudi del občine Komen, kjer so tri podrta drevesa povzročila škodo na dveh ostrešjih objektov. Neurje s točo pa je zajelo okolico naselja Kobjeglava in v veliki meri uničilo pridelke na poljih. Škodo bodo ugotavljali danes.


Na Gorenjskem grozil hudournik


Narasle vode hudournika so nanašale material in ogrožale stanovanjsko hišo v Hotavljah v občini Gorenja vas-Poljane. Tamkajšnji gasilci so sanirali in preusmerili narasli hudournik s priročnimi sredstvi in zaščitili stanovanjsko hišo. V Žireh je meteorna voda zalila prostore novogradnje in ogrožala obstoječo hišo.

Tudi v Ljubljani in okolici je neurje povzročilo kar nekaj preglavic


Na cesti 27. aprila je zalilo kletne prostore, na Ciril Metodovem trgu pa je voda vdrla v stanovanje. Gasilci so imeli polne roke dela z odstranjevanjem podrtega drevja in vej s cestišč.


V Domžalah so gasilci črpali vodo na Slomškovi, Slamnikarski ulici, Masarykovi in v ulici Matije Tomca. Črpalke in pomoč gasilcev so potrebovali tudi v kleteh na Partizanski in Župančičevi ulici v Domžalah.

Strela pri Litiji zanetila ogenj v gozdu


Zaradi udara strele je nekaj minut pred 21. uro zagorel gozd v Tenetišah pri Litiji. Neurje je odkrivalo tudi strehe ter po regionalnih in lokalnih cestah podiralo drevja in trgalo električno napeljavo.

Ob Savi in na Celjskem močan veter podiral drevesa


Tudi nad območjem Zagorja ob Savi se je okoli 21. ure razvilo neurje z močnimi sunki vetra. Podprta drevesa so povsem zaprla cesto Kisovec-Izlake, podrto drevje so opazili še v Medijskih toplicah in Orehovici. V Kolovratu je vrtinec podrl gospodarsko poslopje in razkril ostrešja več hiš in gospodarskih poslopij. Zaradi močnega vetra je prišlo tudi do motenj v oskrbi z električno energijo. Zaradi nanosa kamenja, drevja in manjših skal je bila cesta Trbovlje-Litija nekaj časa težko prevozna.


V vasi Korpa pri Blagovici pa so morali gasilci pospraviti okoli 30 dreves, da so se uspeli prebiti do poškodovane stanovanjske hiše. Na območju Radeč so kabli električne napeljave padli na kabino tovornega vozila, nepoškodovanega gasilca so iz vozila, po izklopu električne energije, rešili radeški gasilci.

Tudi območje Laškega je v ponedeljek okrog 21. ure zajelo neurje z močnim nalivom in vetrom, ki je podiral drevesa in lomil veje. Na cesti Rimske Toplice-Zidani most je veter podrl več dreves, eno je padlo tudi na osebno vozilo. Prav tako je neurje, ki ga je spremljal močan veter, zajelo območje med Jurkloštrom ter Planino pri Sevnici, kjer je zaradi podrtih dreves na cesti obtičalo nekaj vozil.

STA

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.