Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
15 uporabnik(-ov) online

člani: 2
gosti: 13

Jernej112, seselstanislav, več...
Slovenija : Za pomoč pri iskanju pogrešanih po nesreči na Savi bodo prosili Hrvaško
Objavil himi - 5.7.2008 19:25:19 (1691 x prebrano) Novice tega avtorja
Slovenija

Sevnica - Iskalna akcija za petimi moškimi, ki jih še pogrešajo po četrtkovi tragični nesreči na reki Savi, tudi danes ni bila uspešna.Pet pogrešanih še iščejo

Za pomoč pri iskanju pogrešanih po nesreči na Savi bodo prosili Hrvaško

Sevnica - Iskalna akcija za petimi moškimi, ki jih še pogrešajo po četrtkovi tragični nesreči na reki Savi, tudi danes ni bila uspešna.


Ker obstaja možnost, da je trupla odplavilo na hrvaško stran, bo poveljstvo Civilne zaščite RS za pomoč prosilo Hrvaško. Najbližja prečna mreža na Savi je na Hrvaškem postavljena v Slavonskem Brodu. Opozarjajo, da so že bili primeri, ko so ponesrečenca na Savi našli prav na tem območju.

Pregledali celotno območje do Hrvaške


Poveljnik intervencije in vodja Podvodne reševalne službe Slovenije Anton Travner je na popoldanski novinarski konferenci pri gradbišču hidroelektrarne Blanca povedal, da so pregledali celotno območje do krške nuklearke oz. do meje s Hrvaško, vendar brez uspeha.


Iskali bodo do teme


Reševalci so še vedno v vodi in bodo iskali do teme, v noči na nedeljo pa bodo Savo od mesta nesreče pri HE Blanca do meje s Hrvaško opazovali z reflektorji.

Z gradbenimi deli bodo spremenili vodotok


Iskalno akcijo bodo v nedeljo nadaljevali in ponovno pregledali bazen pod gradbiščem HE Blanca. V ta namen bodo morali izvesti tudi nekaj gradbenih del in spremeniti vodotok, ki je bil v petek zelo močan. Globina Save na tem območju je 5 - 10 metrov, vidnost pa je nična.

Iskalna akcija petih pogrešanih oseb v četrtkovi tragediji na Savi je danes poteka na sedmih odsekih reke. Območje nesreče so ponoči opazovali z reflektorji.


35 potapljačev so razdelili v štiri skupine


Poveljnik intervencije in vodja Podvodne reševalne službe Slovenije Anton Travner je na novinarski konferenci regijskega štaba Civilne zaščite na gradbišču hidroelektrarne Blanca povedal, da so 35 potapljačev razdelili v štiri skupine. V akciji sodelujejo tudi trije rafti, na katerih so reševalci, vodnik s psom, pripadnik policije in eden do dva gasilca.

Teren bodo preiskovali vse do meje s Hrvaško


Ena skupina reševalcev bo podrobno pregledala jez pri krški nuklearki, akciji pa se bo pridružil tudi policijski helikopter z dvema potapljačema za hitre intervencije. Teren bodo preiskovali vse do meje s Hrvaško.


V akciji sodeluje 149 ljudi


Kot je poudaril Travner, v današnji iskalni akciji sodeluje skupno 149 ljudi.


Vsem reševalnim službam je zagotovljena logistična podpora


Poveljnik Civilne zaščite RS Miran Bogataj je pojasnil, da bo iskalna akcija trajala tudi v naslednjih dneh, po njegovi oceni pa akcija na državni ravni poteka strokovno in racionalno. Dejal je tudi, da je vsem reševalnim službam zagotovljena logistična podpora. Psihološka pomoč za svojce umrlih in pogrešanih ter reševalce pa je bila zagotovljena že v dveh urah po tragičnem dogodku.

V iskalni akciji je doslej sodelovalo 91 policistov z več policijskih uprav


Tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc je povedal, da pet oseb še vedno pogrešajo, osem od 14 oseb, ki so bile na čolnih, je preminilo, ena oseba pa je preživela. Po njegovih besedah je v iskalni akciji doslej sodelovalo 91 policistov z več policijskih uprav.


"Svojcem bomo sporočili, kako bo potekala prepoznava pogrešanih"


Glede obveščanja svojcev je Perc opozoril, da bo identifikacija pogrešanih oseb potekala v zbirnem centru, ki je urejen v prostorih sevniškega gasilskega doma. "Podatke o svojcih imamo, ko bomo imeli več informacij, jih bomo o tem obvestili. Svojcem bomo sporočili, kako bo potekala prepoznava pogrešanih, vse morebitne informacije pa je treba preveriti na številki 113," je pojasnil Perc.

Morebitno kazensko odgovornost bodo ugotavljali po končani iskalni akciji


Dodal je še, da bodo morebitno kazensko odgovornost ugotavljali šele po končani iskalni akciji in ko bodo imeli dovolj dokaznih materialov, na podlagi katerih bo možno ugotoviti, kaj natančno se je zgodilo.

STA

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.

Objavil Nit
gasilc99
Objavljeno: 5.7.2008 22:49  Osveženo: 5.7.2008 22:49
Pridružen: 7.12.2007
Od:
Objav: 70
 Re: Za pomoč pri iskanju pogrešanih po nesreči na Savi bo...
res ste carji ubistvu to je vaša aloga da čez celo noč ogledujete svaka vam čast upam da vam bo uspelo no ne upa (USPELO VAM BO) imate pa dobro organizacijo lp igor srečno
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.