Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
7 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 2
gosti: 5

razby, seselstanislav, več...
Slovenija : Slovenija na področju civilne zaščite primerljiva z večjimi državami
Objavil himi - 2.3.2008 7:25:39 (1693 x prebrano) Novice tega avtorja
Slovenija

Svetovni dan civilne zaščite obeležujemo 1. marcaSvetovni dan civilne zaščite obeležujemo 1. marca

Slovenija na področju civilne zaščite primerljiva z večjimi državami

Ljubljana - Na državni proslavi ob svetovnem dnevu civilne zaščite sta namestnik poveljnika civilne zaščite Bojan Žmavc in poveljnik Miran Bogataj najbolj zaslužnim na tem področju podelila posebna priznanja.


Kipec civilne zaščite kot nagrado za življenjsko delo je prejela Milena Lavtar.

Predsednik republike Danilo Türk je v uvodnem nagovoru dejal, da je varnost posameznika in skupnosti ena temeljnih človekovih vrednot. Kot je še dejal, bi lahko pričakovali, "da bomo zaradi tehničnega razvoja vedno manj odvisni od narave, vendar pa je ravno obratno".

Pripraviti se moramo na globalno segrevanje


Pri tem je poudaril, da ravno naše ravnanje povzroča težave. Človek vpliva na makroklimatske spremembe in na tem področju je nujno potrebno ukrepati, je opozoril. "Na globalno segrevanje se moramo pripraviti, saj tudi Slovenije ti pojavi niso obšli," je dejal. Kot je še povedal, so o nujnosti hitrega odzivanja na podnebne spremembe, na najvišji ravni, govorili tudi v Organizaciji združenih narodov.

Predsednik RS dr. Danilo Türk


Visok davek pa zahtevajo tudi prometne in druge nesreče. In ravno na omenjenih področjih vidi Türk pomen civilne zaščite, ki zagotavlja nacionalno varnost. "Civilna zaščita ne more biti celovita, če ne vključuje tako varovanja pred nesrečami, kot pred viri nesreč," je še zaključil.

Türk izpostavil prostovoljstvo


V okviru civilne zaščite je Türk izpostavil tudi prostovoljstvo, ki je "dragocena vrednota, ki prispeva h kohezivnosti družbe, pokaže pa se ravno v nesrečah".

Ob koncu je še čestital vsem reševalcem, gasilcem, policiji in drugim, ki sodelujejo pri civilni zaščiti, in dejal, da je naša civilna zaščita v celoti primerljiva v velikimi in bogatejšimi državami.

Milena Lautar in poveljnik Civilne zaščite RS Miran Bogataj


Priznanja za izkazano požrtvovalnost


Po uvodnem nagovoru sta poveljnik Civilne zaščite RS Miran Bogataj in njegov namestnik Bojan Žmavc podelila priznanja za izkazano požrtvovalnost pri varovanju človeških življenj in lastnine ob naravnih in drugih nesrečah v preteklem obdobju in zlasti ob lanskih velikih ujmah. Žmavc je podelil bronasti, srebni in zlati znak, Bogataj pa plakete za življenjsko delo in izjemne uspehe na področju civilne zaščite ter kipec civilne zaščite kot nagrado za življenjsko delo.

Plakete so prejeli Stane Istenič, Anton Kralj, Ladislav Močevnik, Franc Ošlaj, Jože Vidmar, Bogdan Zorati in prostovoljno gasilsko društvo Ravne na Koroškem. Kipec civilne zaščite za življenjsko delo pa je prejela Milena Lavtar.

Prireditve so se udeležili tudi minister za obrambo Karl Erjavec, varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik in predsednik parlamentarnega odbora za obrambo Anton Anderlič (LDS).

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.