Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 4

več...
Mimogrede : Požigalec še za zapahi
Objavil BAČO - 9.1.2008 12:29:50 (1521 x prebrano) Novice tega avtorja

KOPER

Senat je ugotovil, da sta proti Ptujčanu zaradi požiga vloženi dve obtožnici

Na koprskem okrožnem sodišču bi se moralo včeraj začeti sojenje 40-letnemu Ptujčanu, ki je hotel septembra lani zažgati vrtnarijo Hrast na Bivju, a so ugotovili, da na sodni postopek čaka še obtožnica za požig senika iz leta 2005 in obravnavo prekinili. Za obe dejanji mu bodo začeli soditi prihodnji teden, obtoženi pa še naprej ostaja za zapahi.

V začetku septembra smo poročali, da se je takrat 39-letni Ptujčan Srečko K., ki je bil redno zaposlen v vrtnariji Hrast, najprej skregal s svojim nadrejenim, nato pa še z direktorjem podjetja Robertom Šucem in mu med prepirom zagrozil, da bo se skupaj zažgal. Šuc groženj očitno ni vzel tako resno, kot se je kasneje izkazalo.

Za zelo resno pa je svojo grožnjo vzel Srečko K., ki naj bi še istega dne zvečer ali ponoči prišel do vrtnarije Hrast na Bivju in po notranjosti zlil večjo količino vnetljive tekočine. Naslednji dan so našli tekočino na tleh, v delavnici, po strojih in tovornjaku, sled polivanja pa je vodila vse do ograje vrtnarije. K sreči pa požigalec tekočine ni mogel zanetiti, tako da je dejanje ostalo le pri poskusu.

Obtožnici združili

Lastnik vrtnarije je septembra ocenil, da bi morebitni požar povzročil od 150.000 do 200.000 evrov škode, s čimer bi podjetje spravil na kant. Šucu in drugim zaposlenim ni bilo treba veliko ugibati, kdo bi lahko storil takšno dejanje. Pet dni kasneje so koprski policisti prijeli Ptujčana in ga odpeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V priporu je Ptujčan pričakal tudi sojenje, ki pa se včeraj ni začelo. Predsednik senata sodnik Matevž Gros je namreč pred začetkom obravnave pojasnil, da je na koprskem sodišču zoper Ptujčana še obtožnica za požig iz leta 2004, zato je zadevi združil in obrambi ter tožilstvu dal še nekaj dni časa za pripravo na sojenje. Ker Ptujčan za požig iz leta 2004 ni bil priprt, je obtožnica za tisto dejanje čakala na (redno) vrsto, medtem pa je prednostno (zaradi pripora) prišla na vrsto obtožnica za zadnji poskus požiga na Bivju.

Prepir konča z ognjem

Kot smo izvedeli, naj bi Srečko K. pred iztekom leta 2004 zanetil senik v Škocjanu pri Kopru. Tudi takrat se je sprl z lastnikom senika, pri katerem je kot podnajemnik stanoval, in mu zagrozil, da mu bo vse požgal. Naslednji dan naj bi grožnje uresničil. Požar je podtaknil v seniku, kjer je imel lastnik spravljene bale sena. Ogenj se je tako hitro razširil, da je senik s senom vred pogorel do tal, domačija v bližini pa je ostala cela.

Kljub temu, da se obravnava včeraj ni začela, je senat obravnaval tudi prošnjo priprtega Srečka K., v kateri je prosil, naj ga izpustijo na prostost, ker da se je poboljšal in da ne pije več ter da zaradi vsega tega ni več nevarnosti, da bi dejanje ponovil ali ga dokončal. Po premisleku so se člani senata odločili, da nevarnost vseeno obstaja in obtoženemu zavrnili prošnjo za odpravo pripora.
DANIJEL CEK

Vir: www.primorske.si

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
911
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.